θ

Translate

27 Μαρτίου 2018

Άγνωστο επεισόδιο στη Ρόδο: Σκάφος του Λιμενικού άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου

Το σκάφος του λιμενικού εντόπισε τη νύχτα ένα τουρκικό σκάφος να πλέει παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων - Κάλεσε το πλοίο να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο καπετάνιος του έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παράλια - Ακολούθησαν προειδοποιητικά πυρά προς το τουρκικό πλοίο

Ένα άγνωστο επεισόδιο που σημειώθηκε εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων και έγινε λίγα 24ωρα μετά τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού «Γαύδος», από τουρκική ακταιωρό αναφέρει το Βήμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα , σκάφος του λιμενικού καταδίωξε τουρκικό πλοίο και έριξε προειδοποιητικά πυρά, ανοιχτά της Ρόδου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Πιο συγκεκριμένα, το σκάφος του λιμενικού εντόπισε τη νύχτα ένα τουρκικό σκάφος να πλέει παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Παρότι κάλεσε το πλοίο να σταματήσει για έλεγχο, ο καπετάνιος έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παράλια. Το σκάφος του λιμενικού το κυνήγησε και κάποια στιγμή υπήρξε καταιγισμός προειδοποιητικών πυρών προς το τουρκικό πλοίο.
Σύμφωνα με το Βήμα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιβεβαίωσε το περιστατικό, , ενώ ανώτατη πηγή του Λιμενικού που επικαλείται το ίδιο Μέσο αναφέρει ότι αυτό συνέβη πριν από τις 16 Φεβρουαρίου.
Δεν είναι γνωστό αν προκλήθηκαν ζημιές στο τουρκικό σκάφος, ενώ οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν ανακοίνωσαν τίποτα για το περιστατικό. Κάτι που μπορεί να σημαίνει είτε ότι μετέφερε παράνομο φορτίο, είτε ότι οι Τούρκοι θα έπρεπε να παραδεχθούν ότι το πλοίο βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.