θ

Translate

27 Μαρτίου 2018

Εθνική με μέλλον - Νίκησε τη μουντιαλική Αίγυπτο με σούπερ Καρέλη - Μπακάκη (ΒΙΝΤΕΟ) Η Ελλάδα επικράτησε 1-0 με γκολ του πρώτου από ασίστ του δεύτερου.

Πολύ καλή εμφάνιση, απέναντι στην Αίγυπτο, η οποία θα βρίσκεται στο Μουντιάλ της Ρωσίας, πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας έδειξε πολύ καλά στοιχεία και πήρε τη νίκη, με τον Σκίμπε να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα, σε δεύτερο φιλικό, μετά την αναμέτρηση με την Ελβετία.

Η Αίγυπτος ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, στο 6', όταν σε φάση διαρκείας, ο Γιαννιώτης έδιωξε με το πόδι το πλασέ του Ζακαρία και στη συνέχεια ο Τζαβέλλας εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Μαγκντί. Η απάντηση της Ελλάδας ήρθε στο 14' όταν οι Αιγύπτιοι έκοψαν επικίνδυνη σέντρα του Χριστοδουλόπουλου για το κεφάλι του Καρέλη, δεν ήταν όμως το ίδιο τυχεροί στο 29', που ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε ύστερα από ασίστ του Μπακάκη.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική μπήκε πιο ορεξάτα. Ο Μπακασέτα με την είσοδό του, στο 63' η κεφαλιά του Τζαβέλλα αποκρούστηκε από τον Αουάντ, με τον Αιγύπτιο τερματοφύλακα να έχει εξίσου θετική αντίδραση στο σουτ του Ταχτσίδη στο 65'. Οι τυπικά γηπεδούχοι επανεμφανίστηκαν στο παιχνίδι στο 69', όταν ο Μπεχράμπα βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε με τα πόδια. Στο 83' ο Αουάντ εξουδετέρωσε με γροθιές την φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Νίκος Καρέλης με το γκολ που σημείωσε έδωσε τη νίκη στην Εθνική και έδειξε ότι η ομάδα έχει (επιτέλους) ένα ακόμα δυνατό επιθετικό μαζί με τον Μήτρογλου.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με δέκα αλλαγές σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην Ελβετία παρέταξε ο Μίκαελ Σκίμπε την ενδεκάδα της Εθνικής στην αναμέτρηση με την Αίγυπτο. Ο Γερμανός τεχνικός ξεκίνησε τον Γιαννιώτη τερματοφύλακα, τον Μπακάκη δεξί μπακ, τον Σταφυλίδη αριστερό και δίδυμο στόπερ τον Τζαβέλλα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ταχτσίδης και Τσιώλης αποτέλεσαν τους δύο ανασταλτικούς μέσους. Ο Χριστοδουλόπουλος τοποθετήθηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Δώνης αριστερά, ο Πέλκας δεκάρι και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καρέλης, ο οποίος συμπλήρωνε το 4-2-3-1. Ο μόνος που είχε παίξει βασικός στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν ο Δώνης.

Όσον αφορά την Αίγυπτο εμφανίστηκε χωρίς Σαλάχ και Ουάρντα στη βασική της 11αδα. O Έκτορ Ραούλ Κούπερ όμως χρησιμοποίησε τον παίκτη του Ατρομήτου στο δεύτερο ημίχρονο, όχι όμως και τον επιθετικό της Λίβερπουλ.

Αίγυπτος: Αουάντ, Ελμοχαμαντί, Γκαμπρ, Σαμίρ, Γκαμπέρ, Ασούρ, Ελνενί, Σομπί, Μαγντί, Ζακαρέγια (46' Ουάρντα), Μοσέν.

Ελλάδα: Γιαννιώτης (46' Μπάρκας), Σταφυλίδης (71' Λυκογιάννης), Μπακάκης (89' Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74' Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64' Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης.

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Καρέλη. Ο Μπακάκης σέντραρε από δεξιά και με κεφαλιά ο Καρέλης σημείωσε το 0-1.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Σε φιλικά παιχνίδια είναι περιττό να γίνονται σχόλια για τη διαιτησία. Πάντως η γκολάρα του Σταφυλίδη, στο 36', έπρεπε να μετρήσει.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Στο παιχνίδι έπαιξαν ποδοσφαιριστές που παίζουν για πρώτη φορά μαζί στην καριέρα τους. Οπότε το παιχνίδι έδωσε χρήσιμα συμπεράσματα στον Σκίμπε που δεδομένα έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα παικτών όπως ο Γιαννιώτης, ο Μπακάκης και ο Καρέλης τα δείγματα των οποίων ήταν άκρως ενθαρρυντικά.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η Αίγυπτος έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Είχετη μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια της, την κυκλοφοόρησε σωστά και έψαξε διαδρόμους προς την εστία του Γιαννιώτη. Οι παίκτες του Σκίμπε προσπάθησαν να δημιουργήσουν καταστάσεις στα καρέ της Αιγύπτου, άργησαν αλλά τα κατάφεραν στο 29' ύστερα από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας και... αεκτζήδικη συνεργασία. Ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση του Γερμανού να τοποθετήσει τους δύο κιτρινόμαυρους, που γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, στην δεξιά πτέρυγα και να παίξει από τα άκρα. Στο δεύτερο μέρος η γαλανόλευκη ήταν καλύτερη και έφτιαξε περισσότερες φάσεις, δεν κατάφερε όμως να μετουσιώσει τις προσπάθειές της σε κάποιο δεύτερο γκολ.
 sportdog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.