θ

Translate

29 Μαρτίου 2018

Σάλος στην Τουρκία: Με πλαστά πιστοποιητικά οι γιοι και συγγενείς του Ερντογάν απαλλάχθηκαν από το Στρατό – Καταρρέει η τουρκική λίρα

Γίγαντας με πήλινα πόδια αποδεικνύεται η Τουρκία. Αφενός η τουρκική λίρα καταρρέει σε νέα ιστορικά χαμηλά και από την άλλη ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους προ ημερών σε ετοιμότητα επιστράτευσης, λέγοντας πώς αν χρειαστεί θα είναι ο πρώτος που θα καταταγεί στον Στρατό οι πολίτες φαίνεται να τον φτύνουν και πρώτα τα μέλη της οικογένειας του.  

Μια διαρροή που κάνει το γύρο του διαδικτύου δημιουργεί πολλές αμφιβολίες, για το πόσοι μπορούν τον ακολουθήσουν. Κι αυτό γιατί στενοί συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του, δεν είναι και βέβαιο ότι θα είναι «ετοιμοπόλεμοι», αφού δεν έχουν περάσει καν από το στρατό.
Μάλιστα τη μακροσκελή λίστα, απαρτίζουν στελέχη του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ αυτών οι γιοί του, που για να αποφύγουν τη θητεία στον Τουρκικό Στρατό, παρουσίασαν πλαστές βεβαιώσεις. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται: 
ο Αχμέτ Μπουράκ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, γιός του Ρ. Ταγίπ Ερντογάν-ιδρυτή του ΑΚP
ο Νεσμεττίν Μπιλάλ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, γιός του Ρ. Ταγίπ Ερντογάν-ιδρυτή του ΑΚP
ο Μπεράτ ΑΛΜΠΑΪΡΑΚ, γαμπρός Ρ. Ταγίπ Ερντογάν-ιδρυτή του ΑΚP
ο Μεχμέτ Ταχά ΤΟΠΤΣΟΥ- γαμπρός Αχμέτ Νταβούτογλου-ιδρυτή του ΑΚP
ο Αχμέτ Μουτζαχίτ ΑΡΙΝΤΣ, γιός του ΜΜπουλέντ Αρίντς-ιδρυτή του ΑΚP
ο Σουλεϊμάν ΒΟΥΡΑΛ, ανιψιός του ιδρυτή του του ΑΚΠ Μπιναλί Γιντιρίμ.
ο Ενές ΤΣΕΛΙΚ, γιός του υπουργού Εργασίας Φαρούκ ΤΣΕΛΙΚ
ο Γιουσούφ Πεγιαμί ΣΑΜΛΙ, ανιψιός του υπουργού Περιβάλλοντος Ιντρίς ΓΚΙΟΥΛΟΥΤΖΕ
ο Οσμάν ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ, ανιψιός του ΥΠΕΞ Μεβλούτ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ,
ο Αχμέτ Μπαχαντίρ ΤΣΑΛΑΓΙΑΝ, ανιψιός του πρώην υπουργού Ζαφέρ ΤΣΑΛΑΓΙΑΝ,
ο Μαχμούτ Χακάν ΓΚΙΟΥΛΕΡ, ανιψιός του πρώην υπουργού Μουαμέρ ΓΚΙΟΥΛΕΡ,
ο Εγεμέν ΝΤΟΒΕΝ, γαμπρός του υπουργού Αθλητισμού Ακίφ Τσαγατάι ΚΙΛΙΤΣ,
ο Νεντίμ ΕΚΕΡ, ανιψιός του υπουργού Γεωργίας Μεχμέτ Μεχντί ΕΚΕΡ,
ο Κερίμ ΤΖΑΝΙΚΛΙ, ανιψιός του υπουργού Εμπορίου Νουρετίν ΤΖΑΝΙΚΛΙ
ο Οζουζχάν Μουσταφά ΤΟΥΡΧΑΝ, ανιψιός του υπουργού Εμπορίου Νουρετίν ΤΖΑΝΙΚΛΙ
ο Γιασίν ΤΖΑΝΙΚΛΙ, ανιψιός του υπουργού Εμπορίου Νουρετίν ΤΖΑΝΙΚΛΙ
ο Ομέρ Φαρούκ ΣΙΜΣΕΚ, ανιψιός του υπουργού Οικονομίας Μεχμέτ ΣΙΜΣΕΚ
ο Ιμπραήμ Τζαν ΑΒΤΖΙ, γιός του υπουργού Παιδείας Ναμπί ΑΒΤΖΙ.
ο Αμπντουλλάχ Εμρέ ΓΙΟΝΛΟΥΕΡ, ανιψιός του υπουργού Παιδείας Ναμπί ΑΒΤΖΙ,
ο Ιμπραήμ Τζαν ΓΙΛΜΑΖ, ανιψιός του υπουργού Αμύνης Ισμέτ ΓΙΛΜΑΖ
ο Ταρίκ Ερέν ΓΙΛΜΑΖ, ανιψιός του υπουργού Αμύνης Ισμέτ ΓΙΛΜΑΖ
o Μεχμέτ ΕΡΟΓΛΟΥ, γιός του υπουργού Δασών και Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου.

Την ίδια στιγμή νέα «βουτιά» πραγματοποίησε την Τετάρτη η τουρκική λίρα, σε μία ακόμα ένδειξη πως οι επενδυτές συνεχίζουν να βλέπουν με έντονη ανησυχία την οικονομία της γειτονικής χώρας και ανησυχούν για μια νέα κρίση όπως αυτή του 2001.
Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε κάτω από το φράγμα των τεσσάρων λιρών ανά δολάριο για δεύτερη φορά σε διάστημα πέντε ημερών. Προηγουμένως δεν είχε πέσει ούτε μία φορά κάτω από την εν λόγω ισοτιμία τα τελευταία 28 χρόνια.
Η συναλλαγματική αξία της λίρας αποδυναμώνεται σχεδόν αδιάκοπα από τον Σεπτέμβριο, εν μέσω φόβων πως η οικονομία υπερθερμαίνεται, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται σταθερά σε διψήφια ποσοστά και την κυβέρνηση Ερντογάν να κάνει συχνές παρεμβάσεις στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας.
Η περαιτέρω αποδυνάμωση της λίρας σημαίνει πως οι εισαγωγές γίνονται πιο ακριβές, κάτι που ωθεί τις τιμές καταναλωτή ακόμα υψηλότερα, δημιουργώντας πληθωριστικό φαύλο κύκλο.
Παράλληλα, η παρεμβατική εξωτερική πολιτική που έχει υιοθετήσει η Άγκυρα στη Συρία προκαλεί ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας. Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει φόβους για νέα κρίση αλά 2001, όταν η Τουρκία είχε χρειαστεί τη βοήθεια του ΔΝΤ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.