Μετά τις βίαιες δολοφονίες του 1888 στο Γουάιτσαπελ, η αστυνομία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Λονδίνου, κατακλύστηκαν με επιστολές από κάποιον που υπέγραφε ως Τζακ ο Αντεροβγάλτης και ισχυριζόταν πως ήταν ο δολοφόνος. Ενώ η έρευνα για την πατρότητά των επιστολών είναι ανοιχτή, ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δύο από τις παλαιότερες επιστολές γράφτηκαν από το ίδιο άτομο - μια ανακάλυψη που υποδηλώνει ότι δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που υποκίνησαν τότε την τάση της αποστολής «αυθεντικών» επιστολών!
Οι ερευνητές αποφάσισαν να δημοσιεύσουν τότε αυτά τα γράμματα, γεγονός που οδήγησε σε μια σειρά από επιστολές-αντίγραφα που το μόνο που κατάφεραν είναι να κάνουν τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη ακόμα πιο δημοφιλή. Συνολικά, η αστυνομία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έλαβαν περισσότερα από 200 γράμματα με την υπογραφή του Τζακ του Αντεροβγάλτη, τα περισσότερα από τα οποία - εάν όχι όλα - ήταν απολύτως ψεύτικα.
Ποτέ δεν θα μάθουμε αν ο πραγματικός δολοφόνος ήταν ο συντάκτης οποιασδήποτε από αυτές τις επιστολές, αλλά ιστορικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι δημοσιογράφοι κρύβονται πίσω τουλάχιστον από την αποστολή των πρώτων επιστολών. Οι αστυνομικοί βρήκαν ότι ο συγγραφέας δύο επιστολών ήταν ο δημοσιογράφος Τομ Μπούλεν ενώ λίγο αργότερα ο, επίσης δημοσιογράφος, Φρεντ Μπεστ, ομολόγησε την «πλαστογραφία», λέγοντας ότι «το θέμα πουλούσε».
Δύο από τα πιο γνωστά γράμματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη - η επιστολή «Dear Boss», στην οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά το όνομα Τζακ ο Αντεροβγάλτης και η καρτ-ποστάλ «Saucy Jacky»- γράφτηκαν από το ίδιο πρόσωπο, βάσει γραφολογικής εξέτασης.
reader.gr