θ

Translate

28 Οκτωβρίου 2019

5 ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Μια ομάδα Γερμανών στρατιωτών περνάει μέσα από ένα ελληνικό χωριό, κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλαδα, τον Μάιο του 1941. 
ΦΩΤ Α. press
Αποθανατίζοντας την τιμή που καταβάλλεται στην από αέρα εισβολή των Γερμανών στο ελληνικό νησί της Κρήτης. Ενώ μαχητικά αεροσκάφη περιπολούσαν στην περιοχή, και αεροσκάφη που μεταφέρουν τα στρατεύματα ακλουθούσαν, με τη συνοδεία επίσης βομβαρδιστικών. Εδώ, ένα αεροσκάφος με αλεξιπτωτιστές  συντρίβεται στο έδαφος στις 16 Ιουνίου 1941. (AP Photo)
Μια πτώση … Ένας αλεξιπτωτιστής νεκρός και το αλεξίπτωτο του στο νησί της Κρήτης, στις αρχές του 1941.(Deutsches Bundesarchiv / Γερμανικό Ομοσπονδιακό Αρχείο)
Για να ειδοποιείται η δική τους αεροπορία για  την παρουσία τους, οι Γερμανοί στρατιώτες σηκώνουν τη Σβάστικα σε πλοία που
χρησιμοποιούνται από τα στρατεύματα SS για να διασχίσουν τον κόλπο της Κορίνθου, στην Ελλάδα, στις 23 Μαΐου 1941.
Ιταλικά βομβαρδιστικά στο δρόμο για  δράση στον πόλεμο περνώντας εκ των  αλβανικού-ελληνικών συνόρων, στις 9 Ιανουαρίου 1941. Ιταλικά στρατεύματα είχαν ξεκινήσει την  εισβολή στην Ελλάδα από το αλβανικό έδαφος στις 28 Οκτωβρίου 1940.
hellinon.net
 Σχολιο teo
Σημερα ο πολεμος ειναι οικονομικος και παραδοθήκαμε αμαχητι στους Ουνους.
Χαριν στις παλαιστικες ικανονητες του γΑΠ
26/7/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.