θ

Translate

14 Ιουλίου 2017

Ποιος ζήτησε να σταματήσουν να ηχούν οι καμπάνες εκκλησίας και να γίνεται πιο σιγά η Θεία Λειτουργία

Επιχειρηματίας έστειλε εξώδικο
σε μητρόπολη και ιερέα γιατί τον ενοχλούσε ο ήχος της καμπάνας.
Αυτό συνέβη σε μεσαιωνική πόλη της Ρόδου!
Συγκεκριμένα, ένας ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων έστειλε εξώδικο στον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου, αξιώνοντας τόσο από την Μητρόπολη Ρόδου όσο και από τον προϊστάμενο του ιστορικού ναού να θέσουν τέρμα στην καθιερωμένη κωδωνοκρουσία της Κυριακής διότι «ενοχλούνται οι τουρίστες»!
Οι «τουρίστες» ενοχλούνται λοιπόν
από τον ήχο της καμπάνς. Αν είναι μουσουλμάνοι και ενοχλούνται από τον Σταυρό να φύγει και ο Σταυρός;
Όπως αναφέρει μάλιστα η εφημερίδα «Δημοκρατία», στο εξώδικο ο επιχειρηματίας απαιτεί και κάτι ακόμα από τον ιερέα της εκκλησίας: να τελεί την θεία λειτουργία χαμηλόφωνα!
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας ουδέποτε υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τον ναό ή την μικροφωνική εγκατάστασή του που λειτουργεί σε τόσο χαμηλή ένταση, ώστε οι πιστοί που τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού εκκλησιάζονται στην αυλή δεν ακούνε καλά-καλά τον ιερέα!
Αυτό που γίνεται γνωστό είναι πως τόσο η Μητρόπολη της Ρόδου όσο και οι ιερείς του ναού δεν έχουν πρόθεση να φοβηθούν από την εξωφρενική απαίτηση του επιχειρηματία, καθώς κανένας νόμος δεν απαγορεύει τις κωδωνοκρουσίες.
el.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.