θ

Translate

29 Ιουνίου 2017

Το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο θα πάει «άκλαυτο» στο βυθό της θάλασσας: Ο καλύτερος θαλάσσιος στόχος των ρωσικών πυραύλων. (Βιντεο & Εικονες)

«Πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Βρετανία ξέσπασε με θέμα το νεότευκτο βρετανικό αεροπλανοφόρο που ξεκίνησε θαλάσσιες δοκιμές και παρουσιάστηκε με μεγαλοπρέπεια από το Λονδίνο με τους Ρώσους να χαρακτηρίζουν τους Βρετανούς άσχετους καθώς ναυπήγησαν ένα ανυπεράσπιστο αεροπλανοφόρο!
Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov δήλωσε ότι
νέο βρετανικό  αεροπλανοφόρο «Βασίλισσα Ελισάβετ , «είναι ο καλύτερος  στόχος στην θάλασσα  για τους ρωσικούς πυραύλους επιφανείας-επιφανείας.»

Πριν από την δήλωση αυτή ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, είχε δηλώσει ότι το νέο αεροπλανοφόρο  θα προκαλέσει φθόνο στην Ρωσία.
.
Συγκεκριμένα , σε μια συνέντευξη  του ο Βρετανός υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η ρωσική πλευρά  θα εξετάσει  το μεγαλύτερο βρετανικό πολεμικό πλοίο με το φθόνο και θαυμασμό.
«Οι δηλώσεις του βρετανικού Υπουργείου άμυνας με επικεφαλής τον  Michael Fallon σχετικά με την ανωτερότητα και το σχέδιο του νέου αεροπλανοφόρου σε σύγκριση με το ρωσικό «Νάυαρχος Kuznetsov», δείχνει  την κραυγαλέα άγνοια της ναυτικής επιστήμης. Και πάνω απ ‘όλα, η ουσία των διαφορών» η οποία εκ των πραγμάτων αφορά το  βρετανικό αεροπλανοφόρο, σε σχέση με το ρωσικό »,  δήλωσε ο Konashenkov.
Ο ίδιος σημείωσε ότι το Βρετανικό  αεροπλανοφόρο, χωρίς συνδρομή ικανών αεροσκαφών και πυραύλων είναι μόνο ένα μεγάλο πλοίο στην θάλασσα,  το οποίο για την προστασία του θα περιβάλλεται από ναυτική ομάδα μάχης , και  υποβρύχια .

«Ως εκ τούτου, σε αντίθεση με το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» που είναι εξοπλισμένα με αντιαεροπορικά, ανθυποβρυχιακά συστήματα  και, το σημαντικότερο με τους τρομερούς αντιπλοικούς πυραύλους Granit, το  βρετανικό αεροπλανοφόρο θα ήταν απλά ένας βολικός μεγάλου μεγέθους θαλάσσιος στόχος »,  δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο υποστράτηγος Konashenkov κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «υπό τις συνθήκες αυτές, δεν είναι μόνο προς το συμφέρον του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού να επιδεικνύει προκλητικά στην ανοικτή  θάλασσα  την «ομορφιά» ενός  αεροπλανοφόρου μερικές  εκατοντάδες μίλια μακριά από τις ρωσικές ακτές¨.
Για την ιστορία το πρώτο βρετανικό αεροπλανοφόρο «Βασίλισσα Ελισάβετ» , πήρε το όνομά του προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Α ‘(βασίλεψε 1558-1603) , ενώ  αυτό είναι το δεύτερο πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού με το ίδιο όνομα.
Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο  «Ναύαρχος Kuznetsov» έχει επιστρέψει από τη Συρία και αγκυροβόλησε στο λιμάνι του Severomorsk.
Κατά τη διάρκεια του μακρύ ταξίδι του, που διήρκεσε περίπου τέσσερις μήνες, η ομάδα μάχης του  αεροπλανοφόρου  «Ναύαρχος Kuznetsov» διήνυσε  περίπου 18 χιλιάδες ναυτικά μίλια.
.
Το 2018  έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι  εργασίες για τον εκσυγχρονισμό του ενώ υπενθυμίζουμε ότι αυτό τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία  το 1991. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος των ναυπηγείων  USC  Igor Ponomarev, το «Ναύαρχος Kuznetsov» μετά τον  εκσυγχρονισμό του θα έχει διάρκεια ζωής για άλλα  20 χρόνια.
Επισημαίνεται  εκτός όλων των άλλων ότι το ρωσικό αεροπλανοφόρο μεταφέρει και τους πυραύλους Kh-38 μαζί με τα συστήματα καθοδήγησης τους.  Το κατευθυνόμενο βλήμα αέρος-επιφανείας με την ονομασία Kh-38 , το οποίο χρησιμοποιείται από την ρωσική αεροπορία για την «προσβολή ειδικών στόχων είτε  θαλάσσιας επιφάνειας  είτε στο έδαφος».
Αρχικά το βλήμα αυτό σχεδιάστηκε για να εξοπλίσει το μαχητικό πέμπτης γενιάς, Sukhoi T-50, όπου θα φέρονταν  σε εσωτερική αποθήκη οπλισμού, αλλά  αποτελεί οπλισμό των μαχητικών αεροσκαφών  Su-34 και MiG-29CMT.
.
Επίσης το  «Ναύαρχος Kuznetsov»,  μεταφέρει   εκσυγχρονισμένα μαχητικά αεροσκάφη  Su-33 και MiG-29K / KUB μαζί με ελικόπτερα ναυτικής κρούσεως   Ka-52Κ «Katran».
Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το μέγεθος ενός πλοίο όσο το τι ακριβώς μεταφέρει ως οπλικά συστήματα και πυραύλους και εκεί οι Βρετανοί υστερούν χαρακτηριστικά.
Το  ρωσικό  κέντρο  έρευνας και σχεδιασμού  Nevskoye ετοιμάζει εδώ και καιρό ένα μοντέλο   ενός μελλοντικού 100.000 τόνων αεροπλανοφόρου , που ορίζεται ως  σχέδιο  23000E Shtorm. Το νέο αεροπλανοφόρο θα μεταφέρει τουλάχιστον 90 πολεμικά αεροσκάφη.
Επιπλέον, η Μόσχα προετοιμάζεται για την κατασκευή αποβατικών πλοίων   για να αντικαταστήσει τα δύο γαλλικής κατασκευής  πλοία Mistral,  τα οποία αρνήθηκαν να παραδώσουν οι Γάλλοι μετά από «πιέσεις» .
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η  Μόσχα ενδιαφέρεται για ένα σκάφος μπορεί θα φιλοξενεί τουλάχιστον  20  ελικόπτερα και θα μπορεί να μεταφέρει  450 πεζοναύτες . Το πλοίο θα  έχει εκτόπισμα περίπου 16.000 τόνους .
pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.