θ

Translate

29 Ιουνίου 2017

Η Σερβία αντιστέκεται στον διορισμό της ομοφυλόφιλης πρωθυπουργού

Όταν ο πρόεδρος της Σερβίας πρότεινε την ανοιχτά ομοφυλόφιλη Ana Brnabić την προηγούμενη εβδομάδα, ως υποψήφια πρωθυπουργό, η έγκριση του κοινοβουλίου θεωρήθηκε από τους περισσότερους παρατηρητές ως μια απλή τυπική διαδικασία.
 Ωστόσο, πολλά μέλη του κοινοβουλίου αρνούνται να ψηφίσουν υπέρ

της Brnabic, ακριβώς λόγω του «σεξουαλικού προσανατολισμού» της, εμποδίζοντας την εύκολη επιβεβαίωσή της. Εάν το κοινοβούλιο δεν δώσει τελικά την επικύρωσή του στον διορισμό, το ζήτημα θα μετατεθεί στον λαό της Σερβίας για μια "snap vote", το οποίο είναι ένα είδος πρόωρων γενικών εκλογών. 
Η Σερβία αντιστέκεται στον διορισμό της ομοφυλόφιλης πρωθυπουργού - Εικόνα1 Ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα ότι η ανάδειξη ομοφυλόφιλων σε ηγετικές θέσεις στην Ευρώπη χαιρετίστηκε ως κάτι το αναπόφευκτο. Το Λουξεμβούργο είχε ήδη έναν «ανοιχτά ομοφυλόφιλο» πρωθυπουργό, τον Xavier Bettel, ο οποίος είναι «παντρεμένος» με έναν άλλο άνδρα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα η καθολική Ιρλανδία απέκτησε τον ομοφυλόφιλο Leo Varadkar ως νέο πρωθυπουργό της. [Τον Varadkar, που έχει πατέρα Ινδό και ανήκει στην κεντρο-δεξιά, εξέλεξε η Ιρλανδική Βουλή, με ψήφους 57 υπέρ, 50 κατά και 47 αποχές]. Με την υποψηφιότητα της Brnabic, η «τάση» φάνηκε να εδραιώνεται. Αλλά μάλλον, όχι πια. Η ορθόδοξη Σερβία φαίνεται να πατάει το φρένο. Η Σερβία αντιστέκεται στον διορισμό της ομοφυλόφιλης πρωθυπουργού - Εικόνα2 Μετά την υποψηφιότητά της, η Brnabic δήλωσε στον Associated Press: "Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα περάσει μέσα σε τρεις ή τέσσερις μέρες και τότε δεν θα είμαι γνωστή ως η ομοφυλόφιλη υπουργός". Σε μια κοινωνικά συντηρητική Σερβία, όπως αναφέρει ο Guardian, "το 65% πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια ασθένεια και το 78% πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να εκφράζεται έξω από τα σπίτια". Η Σερβία αντιστέκεται στον διορισμό της ομοφυλόφιλης πρωθυπουργού - Εικόνα3 Η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα, αλλά μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.