θ

Translate

1.3.24

Κορυφαίος επιστήμονας: «Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υπερθέρμανση του πλανήτη» είναι «απάτη»

Ένας από τους πιο εξέχοντες και πολύ σεβαστούς επιστήμονες κλίματος στον κόσμο μόλις έριξε μια βόμβα στο αφήγημα που προκαλεί φόβο για την «υπερθέρμανση του πλανήτη» προειδοποιώντας τους πάντες ότι όλα είναι ένα «ψέμα».

Τόσο οι πολιτικοί όσο και οι ακτιβιστές προειδοποιούν εδώ και δεκαετίες για μια επικείμενη «κλιματική καταστροφή». Ο κλιματολόγος Mike Hulme από το Πανεπιστήμιο του Cambridge διαφωνεί.

«Η κήρυξη μιας κλιματικής έκτακτης ανάγκης έχει ανατριχιαστικό αποτέλεσμα στην σημερινή πολιτική», λέει στο Public. «Υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για μια κανονική, απαραίτητη δημοκρατική διαδικασία».

Οι ακτιβιστές για το κλίμα μπορεί να απορρίπτουν τον Hulme ως «αρνητή του κλίματος», αλλά συμφωνεί ότι ο πλανήτης θερμαίνεται λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και λέει συγκεκριμένα ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για περισσότερα κύματα καύσωνα.

Επιπλέον, τα διαπιστευτήρια του Hulme είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακά. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και ιδρυτής και διευθυντής του Tyndall Center for Climate Change Research.

Ο Hulme έχει συμβουλέψει όλους στα Ηνωμένα Έθνη μέχρι τη βρετανική κυβέρνηση και έχει λάβει προσωπικό πιστοποιητικό από την Επιτροπή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για το έργο του στη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Τώρα, στο νέο του βιβλίο «Η κλιματική αλλαγή δεν είναι το παν», ο Hulme επικρίνει έντονα τον «κλιματισμό», τον οποίο ορίζει ως «την αδιάκοπη πεποίθηση ότι η διακοπή της κλιματικής αλλαγής είναι το σημείο αναφοράς με το οποίο πρέπει να μετρώνται όλες οι πολιτικές».

Ωστόσο, ο Hulme δεν είναι μόνος και είναι απλώς ο πιο πρόσφατος σε μια μακρά σειρά διάσημων ειδικών και επιστημόνων για το κλίμα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα για να εκθέσουν την αφήγηση της «κλιματικής κρίσης».

Όπως ανέφερε η Curry, μια από τις πιο δημοφιλείς επιστήμονες του κλίματος στον κόσμο, συζήτησε πρόσφατα τα αληθινά κίνητρα πίσω από την κρίση σχετικά με τη λεγόμενη «υπερθέρμανση του πλανήτη».

Η Curry, η οποία κάποτε είχε προωθηθεί από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και άλλους υποστηρικτές των αφηγήσεων για την «κλιματική κρίση», αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξής της ότι η κάποτε φημισμένη μελέτη της για το κλίμα, η οποία ανέφερε ότι η «θέρμανση του πλανήτη» προκάλεσε την αύξηση των τυφώνων και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων, βασίστηκε σε ψευδή δεδομένα.

Η Κάρι αποκάλυψε ότι κατασκεύασε στοιχεία της έρευνάς της για να κερδίσει χρηματοδότηση από τα Ηνωμένα Έθνη και αναγνώριση από τον ακαδημαϊκό κόσμο, επειδή η «κλιματική βιομηχανία» επιβραβεύει μόνο την κλιματική κρίση και τους λάτρεις της θρησκείας τους.

Η παραδοχή της Curry ήρθε επίσης όταν περισσότεροι από 1.600 επιστήμονες από όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υπογράψουν μια δήλωση λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί για μια «κλιματική έκτακτη ανάγκη» που απειλεί τη Γη είναι φάρσα.

Η τεράστια ομάδα επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και δύο νικητές του βραβείου Νόμπελ, υπέγραψαν την Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα (WCD).

Το WCD απορρίπτει την ύπαρξη «κλιματικής κρίσης» και τονίζει ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι ωφέλιμο για τη Γη.

Η δήλωση έρχεται σε άμεση αντίθεση με τη δημοφιλή αφήγηση της κλιματικής κρίσης που ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι καταστρέφουν τον πλανήτη με τις εκπομπές άνθρακα τους.

Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν το WCD είναι ο Δρ. John Clauser, παγκοσμίου φήμης, βραβευμένος με Νόμπελ επιστήμονας.

Ο συν-νικητής του βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2022 και μια από τις κορυφαίες αυθεντίες στον κόσμο στην κβαντική μηχανική, έχει χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς περί «κλιματικής έκτακτης ανάγκης» ως «επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης που θα καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων” και απειλεί τους ανθρώπους.”
 πηγη korakas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.