θ

Translate

25.2.24

Γερμανός ευρωβουλευτής (AfD): «Η Γερμανία έχει χάσει περισσότερα από 216 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία»

Οι γερμανικές πολιτικές που εισήχθησαν στον απόηχο της κλιμάκωσης της ουκρανικής σύγκρουσης τον Φεβρουάριο του 2022 μεταφράστηκαν σε σοβαρές απώλειες για τη γερμανική οικονομία.
Υπό την ηγεσία του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και της κυβέρνησής του, η Γερμανία έκανε ό,τι μπορούσε για να ξεφύγει από τη φθηνή ρωσική ενέργεια και να κόψει όλους τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από το πόσο ωφέλιμοι ήταν για τη γερμανική οικονομία, αναφέρει το Sputnik.
Το κλείσιμο των τριών τελευταίων γερμανικών πυρηνικών σταθμών το 2023 δεν ακολούθησε έκπληξη το γεγονός ότι η χώρα έπαψε να είναι εξαγωγέας ενέργειας και έγινε εισαγωγέας ενέργειας, ακόμη και όταν ο Scholz καυχιόταν ότι η χώρα του τελείωσε την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.
Στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στα ΜΜΕ από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών δείχνουν ότι η γερμανική οικονομία έχασε περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας.
Η Γερμανία χάνει περισσότερα από 216 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω σύγκρουσης στην Ουκρανία – Διευθυντής Ινστιτούτου
Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι η Γερμανία εισάγει τόσο αέριο από τη Ρωσία όσο πριν από τον Φεβρουάριο του 2022, αν και με πολύ πιο ακριβό τρόπο, δήλωσε ο Δρ Γκούναρ Μπεκ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της δεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία. AfD) κόμμα.
«Η διαφορά είναι ότι η Ευρώπη εισάγει τώρα ρωσικό αέριο μέσω τρίτων χωρών για να συγκαλύψει την προέλευση του φυσικού αερίου. Έτσι μπορούν να προσποιούνται ότι έχουν μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία και σέβονται τις κυρώσεις, αλλά συνεχίζουν όπως έκαναν πριν εισάγοντας το ίδιο αέριο μέσω τρίτων χωρών. Και έχει δηλωθεί επίσημα ότι το αέριο προέρχεται από άλλες πηγές», εξήγησε.
Αυτό το σύστημα εισαγωγής κυκλικού κόμβου κοστίζει προφανώς περισσότερο στη Γερμανία, κάτι που είναι «ένας σημαντικός παράγοντας για την απότομη αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας», σημείωσε ο Beck.
Η ανανεώσιμη ενέργεια, στην οποία φαίνεται να εστιάζει η σημερινή γερμανική κυβέρνηση, είναι «πολύ ακριβότερη από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα και δεν μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα», σημείωσε ο Μπεκ.
«Οπότε η Γερμανία κάνει σχεδόν ό,τι έκανε πριν. Αλλά πληρώνει πολύ υψηλότερες τιμές για το ίδιο πράγμα. Είναι πολύ, πολύ ηλίθιο. Όλα για να μπορείτε να προσποιηθείτε ότι υποστηρίζετε την Ουκρανία», είπε. «Εννοώ ότι μπορείτε να δείτε από το εμπορικό ισοζύγιο της Ρωσίας ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ένας πολύ σταθερός εξαγωγέας ενέργειας. Και μεγάλο μέρος αυτής της ενέργειας που εξάγει πηγαίνει στη Δυτική Ευρώπη. Απλώς δεν έρχεται κατευθείαν από τη Ρωσία».
Επισημαίνοντας τα προφανή ελαττώματα στο σχέδιο της σημερινής γερμανικής κυβέρνησης να βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, κάτι που απλά δεν αρκεί για να «τροφοδοτήσει μια από τις κορυφαίες βιομηχανικές οικονομίες στον κόσμο», σημείωσε ο Δρ. Ο Μπεκ σημειώνει ότι «στην ουσία η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει σκεφτεί προσεκτικά την ενεργειακή πολιτική».
«Όταν η σύγκρουση στην Ουκρανία κλιμακώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, η γερμανική κυβέρνηση, ειδικά οι Πράσινοι, το χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για να επιταχύνουν την απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα και να τερματίσουν τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου», είπε. «Αλλά αυτό ήταν απλώς μια δικαιολογία, πήγαν έτσι ούτως ή άλλως και επιτάχυναν την κίνηση προς εναλλακτικές πηγές ενέργειας χωρίς να έχουν βρει επαρκή αντικατάσταση για τα ορυκτά καύσιμα. Τα ορυκτά καύσιμα είναι απαραίτητα για τη γερμανική οικονομία, ειδικά λόγω της ανόητης απόφασης της κυρίας Μέρκελ να τερματίσει την πυρηνική ενέργεια».
Δεδομένου ότι το Βερολίνο φαίνεται να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνική ενέργεια, το οποίο ο Δρ. Ο Beck περιγράφεται ως «η μόνη λύση στα τρέχοντα προβλήματα ενεργειακού εφοδιασμού της Γερμανίας» και συνεχίζει να επιδιώκει «σαφώς πιο αναξιόπιστες» ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι προοπτικές για τις γερμανικές βιομηχανίες και τους καταναλωτές δεν φαίνονται ιδιαίτερα ευοίωνες.
ΚΟΡΑΚΑΣ ΝΕΑ:
Μια παρένθεση για το ρωσικό Σπούτνικ, ο πόλεμος γίνεται εναντίον των λαών και οι λαοί πληρώνουν την φαρμακερή βενζίνη, πετρέλαιο, αέριο και όχι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις για τις μαζικές εγκληματικές πολεμικές επιχειρήσεις. Η ανομία είναι ο νόμος τους, αλλά έχουν κάνει καραμέλα τα ανθρώπινα δικαιώματα οι υποκριτές, δολοφονώντας τους Λουγκρανούς, έναν ηλίθιο λαό που τον σφάζουν οι χαζάροι.
Στο τέλος οι μασόνοι πολιτικοί διαλύουν τις οικονομίες στην Ευρώπη και κατακλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα την πείνα των λαών. Όλα είναι μελετημένα στην εντέλεια και το έργο τους συνεχίζετε ασταμάτητα.
Σειρά όμως έχουν οι Γερμανοί και οι άλλες δυτικές ρόμπες.
 πηγη korakas
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.