θ

Translate

24.2.22

Τα χειρότερα! Ρωσικά στρατεύματα στη ζώνη του Τσερνομπίλ, οι μάχες συνεχίζονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό-Στους Ρώσους η Χερσώνα

Τα στρατεύματα φέρεται να εισήλθαν από το έδαφος της Λευκορωσίας
Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στη ζώνη του Τσερνομπίλ.  Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.
Οι μάχες μαίνονται ακριβώς κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ . Αυτό ανακοίνωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών Anton Gerashchenko στη σελίδα του στο Telegram.
«Σημαντικές πληροφορίες για τη ρωσική εισβολή! Τα στρατεύματα των εισβολέων από το έδαφος της Λευκορωσίας εισήλθαν στη ζώνη του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ. Οι Εθνοφύλακες που φρουρούν την αποθήκη μη ασφαλών ραδιενεργών αποβλήτων προβάλλουν πεισματική αντίσταση. Εάν η αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων καταστραφεί ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων πυροβολικού από τους κατακτητές, τότε η ραδιενεργή σκόνη μπορεί να καλύψει τα εδάφη της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και των χωρών της ΕΕ!».
Η κατάσταση ραδιενέργειας στους πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας και στις παρακείμενες περιοχές είναι φυσιολογική, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Παρακολούθησης της Κατάστασης Ακτινοβολίας (ASKRO).
Σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης, στις 16:18 ώρα Μόσχας στον NPP Zaporozhye, στον NPP Khmelnytsky, στο NPP της Νότιας Ουκρανίας και στο NPP του Τσερνομπίλ, οι τιμές ακτινοβολίας υποβάθρου δεν υπερβαίνουν τον κανόνα.
Το ARMS έχει σχεδιαστεί για αυτόματη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της κατάστασης της ακτινοβολίας στη ζώνη 30 km γύρω από το NPP (στη λεγόμενη ζώνη παρατήρησης) και στην περιοχή του βιομηχανικού χώρου του NPP.
Στο μεταξύ η πρώτη απώλεια εδάφους ήρθε από την ανατολική Ουκρανία. Ανακοινώθηκε ότι η περιοχή Χερσώνα δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.
Η Χερσώνα (ουκρανικά και ρωσικά: Херсон) είναι παραθαλάσσια πόλη και πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας της Χερσώνας στην Ουκρανία. Το όνομα «Χερσών» προέρχεται από την ελληνική λέξη «χερσόνησος», που αναφέρεται τόσο στην ομώνυμη ελληνική αποικία, ιδρυθείσα τον 6ο αιώνα π.Χ., όσο και στο σύνολο της σημερινής Κριμαίας (κατά την κλασική αρχαιότητα Ταυρική Χερσόνησος). Η Χερσώνα είναι σήμερα ένα από τα σημαντικά λιμάνια και μεγάλο ναυπηγικό κέντρο στη Μαύρη Θάλασσα.
 πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.