θ


Translate

25 Φεβρουαρίου 2019

Χάθηκε η μπάλα και είχε «5» το μενού!

Σούπερ εμφάνιση, μεγάλη μπάλα από τον Ολυμπιακό. Σε πολλά διαστήματα οι «ερυθρόλευκοι» την έκρυψαν την μπάλα. Δεν ήταν μόνο τα 5 γκολ που έβαλαν, με τον Χασάν να σκοράρει τρεις φορές. Ήταν πώς το τελικό 5-1 με τον ΟΦΗ ήταν μικρό σκορ! Διότι βάσει ευκαιριών, και δεν είναι υπερβολή, θα μπορούσε να είχαν πετύχει ο Θρύλος και οκτώ και εννέα
γκολ σήμερα.
Αποτελεσματικότητα κόντρα στις αναποδιές!
Το κυρίαρχο στοιχείο για τον Ολυμπιακό στο ματς με τον ΟΦΗ ήταν ότι έκανε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μια εμφάνιση που ήταν εξαιρετική, εάν αναλογιστούμε πώς πήγαν πολλά στραβά στο ματς. Διότι ο Ολυμπιακός μέσα σε 21 λεπτά, στα πρώτα του ματς, έχασε δύο παίκτες. Αρχικά τον Τοροσίδη και ένα λεπτό μετά τον Καμαρά. Δύο αναγκαστικές αλλαγές, χωρίς δεξί μπακ ο Ολυμπιακός με τον Κούτρη να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Τσιμίκα αριστερά. Στον άξονα, ο Μπουχαλάκης αντί του Καμαρά, δίπλα στον Γκιλιέρμε.
Κόντρα σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός είχε κέφι, είχε ζωντάνια, μα πάνω από όλα αποτελεσματικότητα. Ήταν τα στοιχεία που έκριναν εν πολλοίς την εικόνα του ματς. Με το ημίχρονο να τελειώνει με 3-0 για τους «ερυθρόλευκους», που πέτυχαν γκολ ωραία, γκολ που ήρθαν μέσα από οργανωμένες επιθέσεις και σωστή ανάπτυξη. Με τον Μασούρα να ανοίγει το σκορ, τον Χασάν να βρίσκει δίχτυα ξανά και τον Φορτούνη να χρίζεται κι αυτός σκόρερ. Με τον Ποντένσε να έχει δύο ασίστ και να κάνει τη διαφορά, δημιουργικά. Τέσσερις φάσεις στο τέρμα, τρία γκολ και το… παράδοξο. Η κατοχή ήταν 52%-48% για τον ΟΦΗ!
Ο «Φαραώ» το πήρε πάνω του…
Στο ματς αυτό έλαμψε το… άστρο του Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός είναι σε πολύ καλή κατάσταση το 2019. Δείχνει να έχει βρει ρυθμό και κυρίως, να σκοράρει συνεχώς. Κάνοντας ένα εντελώς διαφορετικό δεύτερο μισό μέσα στην σεζόν 2018/19. Πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ με τον Ολυμπιακό. Δείχνοντας πώς μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στην επίθεση. Στο Κίεβο ήταν άτυχος στη φάση του 74' αλλά σήμερα σκόραρε 3 φορές, του έγινε ένα πέναλτι που δεν δόθηκε, ενώ μπορούσε να σκοράρει και σε άλλες περιπτώσεις, αυξάνοντας τα δικά του γκολ, μεγαλώνοντας κι άλλο το δείκτη του σκορ.
Ο ΟΦΗ πέτυχε το γκολ της τιμής στο 57', αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε στροφές. Η ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην πορεία. Με καλό ρυθμό στο παιχνίδι της, δείχνοντας πώς διαθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση και παίκτες που μπορούν, με ατομικές ενέργειες, με τις εμπνεύσεις του να κάνουν τη διαφορά. Φάσεις βγήκαν πολλές,, αλλά με το σκορ στο 5-1, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, να προσφέρουν περισσότερο θέαμα και το γκολ δεν έρχονταν. Ο δε Μαρτίνς έκανε τη δοκιμή, με τον Γκερέρο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, με τον Ισπανό να είναι ζωηρός, μέσα στις φάσεις. Και το ματς να ολοκληρώνεται με σκορ 5-1.
Το φιλμ του αγώνα:
1' Σουτ του Ναμπί έξω από την περιοχή, δεν ανησύχησε ο Ζοζέ Σα.
2' Σέντρα του Φερέιρα, ο Βαζ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σα ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.
15' 1-0 Οργανωμένη επίθεση του Ολυμπιακού, σέντρα του Ποντένσε από τα δεξιά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι δεν αστόχησε από κοντά.
36' 2-0 Στην κόντρα ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη που «έσπασε» την μπάλα για τον Χασάν που βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε.
40' 3-0 Ο Χασάν κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πάσαρε στον Ποντένσε που έκανε τη σέντρα συστημένη για το κεφάλι του Φορτούνη που «εκτέλεσε» τον Στρέζο από το ύψος της μικρής περιοχής.
42' Γύρισμα του Ποντένσε από τα δεξιά, ο Μπουχαλάκης κατέβασε την μπάλα και έστρωσε στον Τσιμίκα που σούταρε, με τον Στρέζο να διώχνει σε κόρνερ.
46' 4-0 Πάσα του Φορτούνη, σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Χασάν με προβολή ανέβασε κι άλλο το σκορ για τον Ολυμπιακό.
53' Στην κόντρα ο Ολυμπιακός με τον Μασούρα, την τελευταία στιγμή γύρισε για τον Ποντένσε, αλλά το σουτ του Πορτογάλου κόντραρε στο σώματα.
57' 4-1 Μακρινό σουτ από τον Ναμπί, δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Σα.
60' 5-1 Κάθετη πάσα του Φορτούνη, ο Στρέζος έδιωξε ασταθώς και ο Χασάν δεν αστόχησε στην επαναφορά, με σουτ έξω από την περιοχή.
62' Αντεπίθεση με τον Μασούρα να δίνει στον Φορτούνη που έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Στρέζος, σωτήρια, έδιωξε σε κόρνερ.
67' Σέντρα του Κούτρη από πλάγια δεξιά, κεφαλιά εξ επαφής του Χασάν, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Στρέζου.
83' Ο Φορτούνης βρήκε τον Γκερέρο έξω από την περιοχή, εκείνος επιχείρησε το τεχνικό σουτ, αλλά ο Στρέζος απομάκρυνε σε κόρνερ.
85' Αντεπίθεση με τον Φορτούνη να δίνει στον Χασάν, αλλά εκείνος δεν «κρέμασε» καλά τον Στρέζο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να κάνει καρέ.
Ο διαιτητής Φωτιάς (Πέλλας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μιράντα (4'), Ποντένσε (12') και Νέιρα (4'), Σόουσα (29'), Μπράουν (76'), Σακόρ (88'),
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (20' Τσιμίκας), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (21' Μπουχαλάκης), Ποντένσε (74' Γκερέρο), Μασούρας, Φορτούνης, Χασαάν.
ΟΦΗ: Στρέζος, Μιχόγεβιτς, Παπάζογλου (65' Ποτουρίδης), Μπράουν, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ, Ναμπί, Φερέιρα, Βαζ (76' Οικονόμου), Νέιρα (53' Πάρσον).
 πηγη gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.