θ

Translate

29 Ιανουαρίου 2020

Το... γυμναστήριο της Α' θέσης του Τιτανικού [εικόνες]

Το βράδυ της 14 Απριλίου, όταν το πλοίο βυθίστηκε, ο γυμναστής Mr. T. W. McCauley παρέμεινε στη θέση του και βυθίστηκε μαζί με το πλοίο
Από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, το ταξίδι με το πλοίο στον Ατλαντικό έγινε πολύ δημοφιλές,
λόγω των μεταναστών που πήγαιναν από την Ευρώπη στις ΗΠΑ.
Τα ταξίδια δεν ήταν κρουαζιέρες αναψυχής, αλλά απλά ένα μέσο μεταφοράς μεταξύ των δύο ηπείρων. Το πέρασμα από τη μεριά στην άλλη του Ατλαντικού διαρκούσε περίπου πέντε ημέρες, όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες που θα δείτε.
Οι ταξιδιώτες χωριζόντουσαν αναλόγως την οικονομική τάξη και για τους επιβάτες της πρώτης θέσης η ζωή σε ένα υπερωκεάνιο ήταν πολυτελή. Με τα καλύτερα μενού και τις περιορισμένες δυνατότητες για περπάτημα, χρειαζόταν μια κάποια μέθοδος άσκησης.
Πλοία όπως Τιτανικός είχαν τον καλύτερο εξοπλισμό, με μηχανήματα κωπηλασίας και παράλληλες μπάρες, βάρη, σάκους πυγμαχίας, καθώς και στατικά ποδήλατα που συνδέονταν με τεράστια καντράν, τα οποίες ανέφεραν (εικονικά) τη διανυθείσα απόσταση.
Gym-liners-2
Επιβάτες χρησιμοποιούν «αγωνιστικά ποδήλατα» στο γυμναστήριο του Τιτανικού.
Gym-liners-3
Το γυμναστήριο του Τιτανικού.
Gym-liners-4
21 Φεβρουαρίου 1911: Επιβάτες σε ποδήλατα γυμναστικής στο γυμναστήριο του RMS Φραγκονία.
Gym-liners-5
Επιβάτες σε ποδήλατα γυμναστικής στο γυμναστήριο του RMS Φραγκονία, το οποίο καταστράφηκε από ένα υποβρύχιο το 1916. Μεταξύ του εξοπλισμού υπήρχαν σάκοι πυγμαχίας και μια ένα πρόωρο ποδήλατο.
Gym-liners-6
Γυναίκες σε ποδήλατα του γυμναστηρίου του Homeric Liner.
Gym-liners-7
Μέσα 1920: Επιβάτης σε ηλεκτρικό άλογο στο SS Bermuda.
Gym-liners-8
1930: Το γυμναστήριο του Neptunia Transatlantic Liner.
Gym-liners-9
1930: Το γυμναστήριο του Victoria Transatlantic.
Gym-liners-10
1932: Από την εγκατάσταση των οργάνων στο Queen Mary.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.