θ

Translate

30 Οκτωβρίου 2017

Ένταση και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Επεισόδια σε Σύνταγμα και Προπύλαια
Ενώ χιλιάδες μαθητές είχαν κατέβει στην πορεία για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στα σχολεία
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς κουκουλοφόροι που διέλυσαν το μαθητικό συλλαλητήριο προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και βιτρίνες καταστημάτων.
Οι νεαροί έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και ρίψη χημικών, ενώ

στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια όπου συνεχίστηκαν τα μικροεπεισόδια.  Επίσης οι κουκουλοφόροι έσπασαν κατάστημα των «Μικέλ» στην οδό Πανεπιστημίου 58 και ένα ΑΤΜ της Eurobank στην Κοραή. 








Χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο Κέντρο για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στα σχολεία. 
Τα πλακάτ έγραφαν: «Σχολείο που μορφώνει και όχι να εξοντώνει».
Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή στο κάλεσμά της:«Από τώρα σε κάθε σχολείο συζητάμε, παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες με συναυλίες, κλεισίματα δρόμων κ.ά. Την 28η Οκτωβρίου παίρνουμε πάνω μας τις σχολικές γιορτές. Δεν ξεχνάμε τι θα πει φασισμός, δεν ξεχνάμε τα διδάγματα της ιστορίας του λαού μας. Παράλληλα, εκλέγουμε αγωνιστικά 5μελή - 15μελή και ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη!
«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών. Επιπλέον υπογραμμίζει την «έλλειψη καθηγητών, αναλώσιμων κι υποδομών».



.
.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.