θ

Translate

30 Οκτωβρίου 2017

«Μεγάλη φωνή έρχεται» από την Βουλγαρία για τον τρομερό κίνδυνο ακρωτηριασμού της χώρας μας και δημιουργία αυτόνομου κρατιδίου Θράκης

«Καμπάνες» βαράνε οι Βούλγαροι εδώ και μεγάλο διάστημα για τα τρομερά σχέδια ακρωτηριασμού Ελλάδας(Δυτικής Θράκης) και Βουλγαρίας(Νότια Βουλγαρία) και δημιουργίας αυτόνομου κρατιδίου της Θράκης στα πρότυπα του Κόσοβο.
Για να επιτευχθεί αυτό, θα χρησιμοποιηθεί το μουσουλμανικό εξτρεμιστικό στοιχείο και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που βγαίνει ενισχυμένο από την υπόθεση της Καταλονίας….

Ο Alex Alexiev, Βούλγαρος ιστορικός και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus,  δήλωσε ευθαρσώς για τα δεινά που μας αναμένουν.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του  ριζοσπαστικού ισλάμ», τόνισε ο ίδιος .

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τουρκική προπαγάνδα  οδηγεί σε μια αυξανόμενη απόσταση από τη Δύση. Όσον αφορά τη νομοθεσία για τη θρησκεία στη Βουλγαρία και  πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση των μουσουλμάνων είναι τέτοια που όλα ελέγχονται από τους Τούρκους,  και τον μουφτή που είναι υπό την επίβλεψη ενός ξένου κράτους (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες). Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Αλεξέφ, λέγοντας ότι οι ιμάμηδες κηρύττουν αυτά που κηρύττουν χωρίς να τους ελέγχει κανένας.
«Πρέπει να γνωρίζουν οι Μουφτήδες τη βουλγαρική γλώσσα και εμείς να γνωρίζουμε ποια εκπαίδευση και από ποιους έχουν λάβει », δήλωσε οργισμένος ο ίδιος.
Ο Αλέξιεφ πρόσθεσε ότι στην Τουρκία υπάρχουν 1.3 εκατομμύρια μαθητές που εκπαιδεύονται εντατικά για να κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν προετοιμάζει σταδιακά τον ισλαμικό «στρατό του», θέτοντας σοβαρή απειλή για τη κοσμική κοινωνία και τους γείτονές της.
Πρόκειται για την τρίτη «προειδοποίηση» που μας έρχεται από την Βουλγαρία.
Την πρώτη την είχε κάνει ο πρώην επικεφαλής των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών Goran  Simeonov, σε άρθρο του στην βουλγαρική ειδησεογραφική πύλη Pan.bg , κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδιωκόμενα τουρκικά επεκτατικά σχέδια.
Ο ίδιος αρχικά είχε επισημάνει το πλήθος των τουρκικών εορταστικών εκδηλώσεων στην Βουλγαρία με κάθε αφορμή .
«Το χριστιανικό εορταστικό μήνα Δεκέμβριο του 2016, η Βουλγαρία είχε αποτελέσει  το αντικείμενο μιας σειράς διαδοχικών «τουρκο-πανηγυριών» , τα οποία οργανώνονται και διεξάγονται από την  Τουρκία. Σκοπός τους είναι η σύσφιξη των πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών με την «μαμά πατρίδα», δήλωσε προ μηνών ο ίδιος ο Βούλγαρος πρώην ανώτατος αξιωματικός των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών.
«Όποιος , για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ανιχνεύσει  καλύτερα την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Βουλγαρίας-Τουρκίας, θα διαπιστώσει ότι  αυτές μειώνονται  σταθερά, και τίποτα νέο δεν έχει λάβει χώρα .
Η Τουρκία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παραμένει η ίδια και δεν έχει  εγκαταλείψει την επιθετική πολιτική της, καθώς και τις οθωμανικές  αξιώσεις της στην Βουλγαρία.
«Ξεκινήσαμε από την ισχυρή στρατιωτική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων , για να φτάσουμε στην σχεδόν υποτελή θέση του σήμερα, στην οποία καμία βουλγαρική κυβέρνηση  δεν γνωρίζει  πώς να ενεργήσει  σε αυτή την ασφυκτική τουρκική πίεση , αλλά και τις ακραίες συνθήκες που λαμβάνουν χώρα.
Ακριβώς επειδή οι κυβερνητικοί μας θεσμοί έχουν συνηθίσει να υπακούουν  μόνο στα  ευρω-ατλαντικά  αφεντικά των Βρυξελλών, αλλά  αυτά τα «μεγάλα αφεντικά» δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφασή τους  σχετικά με το μέλλον…..της Βουλγαρίας. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν  η απόφασή τους, θα προσεγγίζει έστω και ελάχιστο το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον!», σημειώνει ο ειδικός.
«Η Τουρκία είναι η συνέχεια της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας και με την νυν ισλαμιστική ηγεσία της θα επιδιώξει να την αναβιώσει   στο μέλλον, αφού πρώτα λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα με τους Κούρδους.
Στην συνέχεια  με επιθετικά μέτρα θα προσπαθήσει να  αποκαταστήσει την επιρροή της στα εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας«, καταλήγει ο Goran Simeonov, ειδικός στις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες την ταραγμένη περίοδο του 1990.

Απώτερος στόχος της Άγκυρας είναι η διασφάλιση των θεμελιωδών απαιτήσεων  του δόγματος του «στρατηγικού βάθους» στο έδαφος της Βουλγαρίας .
Δηλαδή  της ωμής και απρόκλητης  παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους, όπως είναι το βουλγαρικό.
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν μια  απροκάλυπτη απόπειρα παρέμβασης στην εσωτερική ζωή της χώρας, σε μια προσπάθεια να υιοθετήσουν το ρόλο του «προστάτη» ενός πολιτικού κόμματος και μέρος των Βουλγάρων πολιτών!
Τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα «προβλέπουν» ότι η Βουλγαρία θα χάσει τα εδάφη της στα  νοτιοανατολικά της χώρας.
Η δεύτερη «προειδοποίηση» μας ήρθε από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ, ο οποίος  μίλησε για προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης  στη Βουλγαρία με στόχο τα γκέτο των Ρομά και των Βουλγάρων Μουσουλμάνων καθώς και για αντάρτικο στα Βουνά της Ροδόπης.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Βούλγαρο ΥΠΑΜ, οι προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης συγκεντρώνονται σε εκείνη ακριβώς την περιοχή που γειτνιάζει με την Δυτική Θράκη  και τόνισε με διπλωματικό τρόπο ότι όλες οι χώρες  απειλούνται από τη ριζοσπαστικοποίηση (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος).

 Οι Βούλγαροι μας προειδοποίησαν ως Έλληνες  μέχρι τώρα  τρεις φορές για το τι έρχεται στην Δυτική Θράκη που γειτνιάζει με την νότια Βουλγαρία, ελπίζουμε κατ’ αρχήν οι ίδιοι οι Έλληνες μουσουλμάνοι να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Άγκυρας , αλλά το κυριότερο οι αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν οτιδήποτε «άσχημο» ετοιμάζει επιμελώς η Άγκυρα μαζί με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.
Οφείλουμε ως Έλληνες , και  ως ελληνικές αρχές να είμαστε σε εγρήγορση για όλα αυτά τα ύπουλα σχέδια που λαμβάνουν χώρα,  ενώ η Ελλάδα  «απασχολείται» με το Τρίτο μνημόνιο και τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα .
Η ιστορία μας διδάσκει πάντα αυτό που θα πρέπει να αποφύγουμε ως λαός αλλά οφείλουμε να την γνωρίζουμε πολύ καλά και με λεπτομέρειες.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.