θ

Translate

22 Αυγούστου 2017

Παγίδα θανάτου: Εκατοντάδες ρωσικά αντιαεροπορικά στοχεύουν τουρκικά μαχητικά και πολιτικά αεροσκάφη από 5 βάσεις. (Βιντεο)

Στην κυριολεξία «κόλαση » είναι ορθή λέξη για να περιγραφεί η κατάσταση  στην Βόρεια Συρία και ΝΑ Τουρκία μετά την εξολόθρευση  του ISIS και την διαφαινόμενη ανακήρυξη του Κουρδιστάν καθώς και κινήσεις από τα όμορα κράτη .
Οι Αμερικανοί φέρονται σύμφωνα με  τον τουρκικό τύπο να έχουν εφοδιάσει σε πέντε βάσεις στην Β.Συρία τις κουρδικές δυνάμεις με αντιαεροπορικούς πυραύλους ρωσικής
κατασκευής που βρήκαν σε  αποθήκες στην Συρία  καθιστώντας τα τουρκικά αεροσκάφη στόχο αυτών των τρομερών ρωσικών όπλων.
.
Τουρκικές πηγές της εφημερίδας Yeni safak ανέφεραν ότι Κούρδοι του PYD έλαβαν οδηγίες να χτυπήσουν ακόμα και πολιτικά αεροσκάφη σε περίπτωση τουρκικής εισβολής στην Βόρεια Συρία και στις πόλεις Tal Abyad, Manbij και Afrin.
Μιλάμε για το τέλειο σχέδιο τρομοκρατίας κατά της Τουρκίας που θα προκαλούσε εκατόμβη θυμάτων.
Άγκυρα και Τεχεράνη , έχοντας κοινά συμφέροντα κατά των Κούρδων και του υπό δημιουργία Κουρδιστάν,   έχουν έλθει στο τελικό στάδιο ανάληψης   ταυτόχρονης  στρατιωτικής δράσης από ισχυρές χερσαίες δυνάμεις , κατά όλων των ένοπλων κουρδικών οργανώσεων.
Οι λεπτομέρειες αυτού του ιρανο-τουρκικού σχεδίου που όλα δείχνουν ότι είναι στην τελική του μορφή πάρθηκαν   μετά τις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας στην Άγκυρα μεταξύ του Τούρκου και Ιρανού ΑΓΕΕΔ  και το επαλήθευσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters .
Μιλώντας στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία ο Ερντογάν, που βράζει και για άλλους λόγους που αφορούν την Β.Συρία,  είπε ακόμη ότι μέσω της κοινής δράσης με το Ιράν θα καταστεί δυνατή η αποτελεσματικότερη μάχη εναντίον του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) και του ιρανικού του βραχίονα, του PJAK.
.
«Η κοινή δράση εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν γίνει απειλή βρίσκεται πάντα στην ατζέντα των συνομιλιών. Το ζήτημα αυτό έχει συζητηθεί μεταξύ των δύο στρατιωτικών ηγετών και προσωπικά εγώ συζήτησα διεξοδικότερα με ποιόν τρόπο μπορεί αυτό να υλοποιηθεί», είπε ο Ερντογάν.
Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak γράφει επικαλούμενη την ΜΙΤ , ότι οι ΗΠΑ έχουν εφοδιάσει  κρυφά τις δυνάμεις του κουρδικού συριακού στην Συρία ς (PYD), με πάνω από 70 φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους  ρωσικής κατασκευής  τύπου IGLA (SA-18) που απειλούν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας  και τα τουρκικά αεροσκάφη, δημιουργώντας μια τεράστια «παγίδα» στα τουρκικά F-16 , εφόσον αυτά θελήσουν να εισβάλλουν στην Β.Συρία.
Η απειλή συνίσταται στις κατεχόμενες από τους Κούρδους συνοριακές πόλεις Qamishli, Derbasiye, Tal Abyad, Ayn al-Arab και Afrin που αποτελούν την παγίδα των Τούρκων , εάν αυτοί θελήσουν να εισβάλουν.

Οι ρωσικής κατασκευής πύραυλοι  μετακινήθηκαν σε πέντε ειδικές βάσεις , όπως τις ονομάζουν, και είναι ρωσικής κατασκευής  για να μην κατηγορηθούν οι ΗΠΑ για χορήγηση  βαρύ οπλισμού των Κούρδων από την Άγκυρα.
Οι μαχητές της αντιπολίτευσης της Συρίας κατέλαβαν πρόσφατα αποθήκες με ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικούς πυραύλους SA-18 στην Jarablus και  Tal Rifat και στην συνέχεια τους παρέδωσαν με εντολή των Αμερικανών στους Κούρδους , τονίζει το άρθρο.
Η πλειοψηφία των πυραύλων  παραδόθηκε σε Κούρδους  στην πόλη Ayn Eissa κοντά στην  Raqqa, ενώ μέρος της αποστολής μεταφέρθηκε και μέσα στο τουρκικό έδαφος στο όρος  Qandil.
Ενώ η Τουρκία προετοιμάζεται να ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση με επικείμενη εισβολή στην πόλη Afrin, οι Κούρδοι, καθοδηγούμενοι από Αμερικανούς συμβούλους και άνδρες ιδιωτικών εταιρειών προετοιμάζουν την τέλεια «παγίδα» στον τουρκικό στρατό , που θα εξέγειρε  την αντιπολίτευση στην χώρα και θα έριχνε από την εξουσία  ενδεχομένως ακόμη  και τον ίδιο τον Ερντογάν.
Οι Κούρδοι του PYD έχουν τοποθετήσει εκτοξευτήρες πυραύλων στις περιοχές κοντά στην πόλη Αφρίν, όπου μπορούν να αποτρέψουν τυχόν εισερχόμενες τουρκικές εναέριες επιχειρήσεις.
Η ουσία όμως είναι ότι οι τουρκικές πόλεις Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep και Hatay βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, ενώ επίσης τα πολιτικά αεροσκάφη και  ελικόπτερα στα αεροδρόμια των τουρκικών πόλεων  Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa και Mardin είναι μεταξύ των στόχων των Κούρδων του PYD.
Οι εναέριες εγκαταστάσεις στις τέσσερις αυτές συνοριακές επαρχίες απειλούνται από τους Κούρδους του PYD στη Συρία, οι οποίοι υπολογίζουν το εύρος της απογείωσης, της προσγείωσης  όλων των αεροσκαφών με ευκολία.
Οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι είναι ικανοί να χτυπήσουν στόχους σε υψόμετρο 5,5 χιλιομέτρων, ενώ μπορούν να χτυπήσουν σε οριζόντια απόσταση  8-9 χιλιόμετρα .
Μάλιστα σενάριο των τουρκικών αρχών αναφέρει ότι οι Κούρδοι δύναται να  προσεγγίζουν σημείο «μηδενικής επιφάνειας»  εκτός των συνόρων με την Τουρκία, και από εκεί κάνοντας χρήση των πυραύλων, να εμποδίσουν την απογείωση, προσγείωση στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών στα αεροδρόμια Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa και Mardin.
Οι Κούρδοι του  PYD φέρονται να έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για τη χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων από  Αμερικανούς Ειδικούς.

Οι εκπαιδευτικές αποστολές  διεξήχθησαν στην Αφρίν και την Αϊν Αλ Αραβάν, προσφέροντας στους Κούρδους  την δυνατότητα να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.
Έτσι η αποκαλούμενη «επόμενη ημέρα» στην Βόρεια Συρία προβλέπει πολεμική διένεξη ανάμεσα σε πολλές «πλευρές» και ίσως ακόμη και το έναυσμα ενός μεγάλου πολέμου.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.