θ

Translate

31 Ιουλίου 2017

Guardian: Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση- Οι Έλληνες υποφέρουν ...ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ???

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας
Νέο ρεπορτάζ για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ζωή των Ελλήνων κάνει η βρετανική Guardian, επισημαίνοντας ότι μπορεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας να εμφανίζεται βέβαιος πως «τα χειρότερα είναι πίσω μας», όμως οι Έλληνες δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του.
Μιλώντας με απλούς ανθρώπους, η εφημερίδα τόνισε την καθημερινή
πάλη που καλούνται να κάνουν οι πολίτες προκειμένου να επιβιώσουν. «Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη η κατάσταση», δηλώνει η Παναγιώτα Μουρτίδου, εθελόντρια στην Λέσχη Αλληλεγγύης, ετοιμάζοντας πακέτα φαγητού για τους άπορους. «Οι πολιτικοί ξεκάθαρα δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην πραγματική ζωή», λέει η ίδια σχολιάζοντας την αισιοδοξία του πρωθυπουργού. Πριν από τέσσερα χρόνια, η ίδια είχε μιλήσει ξανά στην εφημερίδα και, όπως λέει, η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. «Πείτε μου, πώς μπορεί κανένας να επιβιώσει με βασικό μισθό 490 ευρώ και ταυτόχρονα να πληρώνει όλους τους φόρους που έχουν περάσει;», διερωτάται. 
Στον δήμο Καισαριανής, αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη προετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και με διάφορες δράσεις αναζητούν τρόπους να στηρίξουν τους άπορους της περιοχής. Η υπεύθυνη του αρμόδιου γραφείου είναι ξεκάθαρη: «Οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει δραματικά. Η κρίση έχει κρατήσει τόσο πολύ που ακόμα κι εκείνοι που στην αρχή μπορούσαν να βοηθήσουν, τώρα έχουν ανάγκη βοήθειας. Έχουμε 367 ανθρώπους στο δήμο που χρειάζονται βοήθεια και ο αριθμός αυτός αυξάνει καθημερινά».
Η 68χρονη συνταξιούχος κομμώτρια Χρύσα Χριστοδουλάκη ζει στο Κουκάκι με τον επίσης συνταξιούχο σύζυγό της. Μετά από 45 χρόνια δουλειάς λέει, έπαιρνε μια καλή σύνταξη στα 1750 ευρώ. «Αρχικά την έκοψαν στα 1.430 ευρώ και τώρα παίρνω 960 ευρώ», λέει και αναλογίζεται πως τα όνειρά της να ζήσει με τον άντρα της στην Κρήτη μετά την σύνταξη γκρεμίστηκαν: Τώρα, αν και συνταξιούχος, συνεχίζει να δουλεύει όπως μπορεί για να βοηθήσει και τα παιδιά της που είναι άνεργα. «Οι Έλληνες δεν βλέπουν πια φως στο τούνελ. Δεν πιστεύουν τίποτα, αν δεν το δουν με τα μάτια τους», λέει σχολιάζοντας την αισιοδοξία των κυβερνόντων.
el.gr/
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.