θ

Translate

30 Μαΐου 2017

Ολεθρος τζιχαντιστών και κλιμάκωση ΗΠΑ-Ρωσίας: Εξαϋλώθηκε κομβόι του ISIS που εγκατέλειπε τη Ράκκα μετά από συμφωνία με ΗΠΑ – Σε εξέλιξη Αμερικανικό σχέδιο επίθεσης στις ρωσικές-συριακές δυνάμεις – Βίντεο

Κάθετη κλιμάκωση έχουμε στη Συρία όπου υπάρχουν μυστικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ-Κούρδων και του ISIS  για την εγκατάλειψη των ισλαμιστών από τη Ράκκα και την μετακίνηση τους στην Ν.Συρία δηλαδή απέναντι από τις ρωσικές-συριακές δυνάμεις.
Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ τους ζητούν να φύγουν και να πάνε στις περιοχές  Al Mayadeen και Abu Kamal στη Νοτιοανατολική Συρία.
Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ των δυνάμεων SDF-ISIS. Ως αποτέλεσμα λίγοι μαχητές του ISIS θα παραμείνουν στη Ράκκα
Το αμερικανικό σχέδιο στοχεύσει στο να πέσει η Ράκκα στα χέρια
των δυνάμεων τους εύκολα.
Επιπλέον, η Βόρεια Συρία θα καθαριστεί από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές. Οι αμερικανικές δυνάμεις και οι Κούρδοι θα κινηθούν  για τον έλεγχο του βόρειου τομέα στα συριακά-ιρακινά σύνορα. 
Ταυτόχρονα, οι Αμερικανικές και Ιορδανικές δυνάμεις μαζί με τον FSA θα ξεκινήσουν τις επιθέσεις στον νότιο τομέα των συνόρων.
Η πτώση της Ράκκας ειδικά αν γίνει εύκολα, θα έχει σημαντική επιρροή και στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ .
Ετσι οι Αμερικανοί επέτρεψαν να φύγει κονβόι με μαχητές του ISIS. 
Ομως η Ρωσική Αεροπορία ήταν εκεί και δεν έμεινε κανείς ζωντανός.
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία, τα ρωσικά μαχητικά εξαϋλώνουν το κονβόι του ISIS που μετακινούταν στην Kalamunom Homs.
Μετά την πρώτη έκρηξη, οι τρομοκράτες που επέζησαν ξεκίνησαν να τρέχουν να σωθούν αλλά η ρωσική Αεροπορία τους αποτελείωσε.
Στο βίντεο φαίνονται περίπου 40 στρατιωτικά φορτηγά και αυτοκίνητα γεμάτα τρομοκράτες.
Ο συνολικός αριθμός μπορεί άγγιξε τους 200-300 ανθρώπους.









.
pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.