Millions of livestock in Mongolia have perished and counting. 🐐🐄🐎
— IFRC Asia Pacific (@IFRCAsiaPacific) March 26, 2024
The livelihoods of herders, who depend on cattle, goats, and horses, are under severe threat.@IFRC calls for international aid in support of Mongolian Red Cross👉https://t.co/2G2ALMnjpi . pic.twitter.com/wYB8pkRjrd
“The ongoing livestock deaths, diminishing resources and deteriorating conditions of hundreds of thousands of people in Mongolia this winter is a stark reminder of the urgent need for assistance."
— IFRC Asia Pacific (@IFRCAsiaPacific) March 21, 2024
Olga Dzhumaeva, IFRC East Asia on Al Jazeera English.
👉https://t.co/WtgCxXHbBO pic.twitter.com/U3kbis0uAC
Παλαιότερα, τέτοιου είδους κρυοπαγήματα συνέβαιναν στη Μογγολία περίπου κάθε δέκα χρόνια, αλλά τα τελευταία χρόνια η συχνότητά τους έχει αυξηθεί και στο μέλλον αναμένεται ότι παρόμοια γεγονότα θα συμβαίνουν μία φορά κάθε δύο χρόνια.
Σχόλιο από το The Big The One: Μετά από τέτοια ενημερωτικά μηνύματα, θα ήθελα, φυσικά, να ρωτήσω την Αγία Γκρέτα για την υπερθέρμανση του πλανήτη για 33η φορά και να την στείλω μαζί με άλλους διάσημους κλιματολόγους σε μια εκδρομή. Επιπλέον, όχι απαραίτητα στη Μογγολία – η Κίνα είναι επίσης κατάλληλη:
Çin Zhufeng dağı#planetx #nibiru #china pic.twitter.com/c2gg2jzyyW
— Reptilian Planet (@reptilianplanet) March 8, 2024
Μπορείτε φυσικά να μιλήσετε για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, που σαν φίδι σφίγγει σταδιακά τα πηνία του. Μείον 10% του κοπαδιού κάθε δέκα χρόνια μπορεί να επιβιώσει, αλλά αν μείον το 10% κάθε χρόνο, τότε θα απομείνει ελάχιστα από το κοπάδι και η κτηνοτροφία θα χάσει το νόημά της.
Αλλά τα προβλήματα με την παραγωγή τροφίμων δεν είναι μόνο στη Μογγολία – κάθε περιοχή έχει τα δικά της προβλήματα. Για παράδειγμα, στην Ουκρανία, οι Μόκσα π-ντόρα σκόρπισαν τα χωράφια με τα ορυχεία τους και οι Ουκρανοί αγρότες συνέβαλαν κάπως στην παροχή σιτηρών στη Βόρεια Αφρική.
Αλλά το πιο σημαντικό ερώτημα, φυσικά, είναι ο λόγος για τέτοια άγρια κρύα. Οι geeks του κλίματος έχουν το δικό τους παλιό τραγούδι για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τις πολικές δίνες και όλα αυτά, αλλά οι σκεπτόμενοι άνθρωποι βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή της εκδοχής που εκφράστηκε τόσο στην ταινία «The Day After Tomorrow» όσο και από αρκετούς πολίτες που έχουν δει το μελλοντικός.
Δηλαδή, μιλάμε για κάποιου είδους φρεάτια δίνης που μπαίνουν κάπου στη στρατόσφαιρα και επιτρέπουν στον αέρα που έχει μέση θερμοκρασία στην Ανταρκτική, δηλαδή κάπου γύρω στους -90, να φτάσει στην επιφάνεια.
Οι Μογγόλοι εκτρέφουν πρόβατα από την εποχή του Τζένγκις Χαν και πολύ νωρίτερα, αλλά τα χρονικά κατά κάποιο τρόπο δεν αντικατοπτρίζουν ότι τα ζώα μετατράπηκαν σε πέτρα κατά τη διαδικασία μάσησης χόρτου. Και τώρα κάτι ανάλογο συμβαίνει, όταν το άγριο κρύο χτυπάει ξαφνικά σαν κεραυνός.
Μέχρι στιγμής, μόνο η Μογγολία, η Κίνα και η Κεντρική Ασία, δηλαδή χώρες με έντονα ηπειρωτικό κλίμα, υποφέρουν από τέτοια φαινόμενα. Σε άλλα μέρη, όπου η ατμόσφαιρα είναι πιο υγρή, το νερό δέχεται το κρύο σοκ και όπου εμφανίζεται ένα τέτοιο πηγάδι, γιγάντιο χαλάζι ή χιόνι απλώς πέφτει στο διάστημα στη μέση του καλοκαιριού. Όμως αργά ή γρήγορα τα σύννεφα δεν θα προστατεύουν πια και στη μέση του καλοκαιριού οι άνθρωποι στους δρόμους θα μετατραπούν σε αγάλματα πάγου, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου