θ

Translate

25.2.24

«Το κυνήγι του Μακρόν συνεχίζεται»: αγρότες εισβάλλουν στη γεωργική έκθεση στο Παρίσι – BINTEO

Η αστυνομία συγκρούστηκε με αγρότες που διαμαρτύρονταν στα εγκαίνια της γεωργικής έκθεσης στο Παρίσι. Ήθελαν να εισβάλουν στην περιοχή και φώναξαν: «Το κυνήγι του Μακρόν άρχισε!».
Πριν από τα εγκαίνια της γεωργικής έκθεσης στο Παρίσι, σημειώθηκαν διαμαρτυρίες κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Το πρωί του Σαββάτου, διαδηλωτές διέρρηξαν μια πύλη του εκθεσιακού κέντρου και συγκρούστηκαν με τις αρχές, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του AFP. Όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τον Μακρόν, ξέσπασαν συγκρούσεις με το προσωπικό ασφαλείας να έκλεισε τον δρόμο. Δεκάδες αστυνομικοί έσπευσαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.
Ο Μακρόν επικρίνει τους αγρότες
Οι αγρότες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους με σφυρίγματα και αποδοκιμασίες, ζητώντας την παραίτηση του Μακρόν και φωνάζοντας: «Το κυνήγι του Μακρόν συνεχίζεται!» Μερικοί φώναξαν επίσης: «Εδώ είναι το σπίτι μας!» Δεκάδες αστυνομικοί παρενέβησαν για να ελέγξουν τη διαμαρτυρία, γεγονός που οδήγησε σε ακόμη περισσότερες διαμαρτυρίες και συγκρούσεις. Υπήρξε τουλάχιστον μία σύλληψη, ανεφέρει το Reuters.
Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τους επικεφαλής των ενώσεων αγροτών, ο Μακρόν κάλεσε τους αγρότες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και τόνισε ότι η έκθεση «πρέπει να προχωρήσει με ψυχραιμία». Ωστόσο, επέκρινε επίσης τις ενέργειες των αγροτών: «Δεν βοηθάτε κανέναν από τους συναδέλφους σας κάνοντας την έκθεση αδύνατη και κάνοντας τις οικογένειες να φοβούνται να έρθουν». Λόγω του συμβάντος, οι πύλες της αγροτικής έκθεσης παρέμειναν προς το παρόν κλειστές.
Χιλιάδες επισκέπτες έχουν αποκλειστεί έξω από την Αγροτική Έκθεση, η οποία παραμένει κλειστή λόγω της κατάστασης στο εσωτερικό.
πηγη korakas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.