θ

Translate

23.6.23

Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά; Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι με τον Αυγενάκη – Πώς πήρε η Νέα Δημοκρατία τέτοιο ποσοστό στην περιοχή;

Τον δικό τους Γολγοθά συνεχίζουν να ανεβαίνουν καθημερινά οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου καθώς σχεδόν δύο χρόνια μετά τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ βρίσκονται στο «σημείο μηδέν», απ’όπου ξεκίνησαν όλα τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ωστόσο, κύματα αγανάκτησης προκάλεσε η ανάρτηση στο Facebook του Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτή Ηρακλείου με τη ΝΔ, και πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, που κατά την περιοδεία που έκανε στην Κρήτη μαζί με τους Κυριάκο Πιερρακάκη, Ειρήνη Αγαπηδάκη, και ο Χρήστο Τριαντόπουλο (ο οποίος διετέλεσε αρμόδιος σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές), υποστήριξε πως οι «πολύπαθες περιοχές μας να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία». Αναφερόμενος -προφανώς- στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι και στην Αγία Πελαγία που επλήγη από τις -επίσης- καταστροφικές πλημμύρες.
Αυτή η «αισιοδοξία», λοιπόν, του κ. Αυγενάκη, πυροδότησε την αντίδραση των σεισμόπληκτων και του Συλλόγου «Ελπίδα», των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα της περιοχής και το «τέρας» της γραφειοκρατίας, εκεί όπου 21 μήνες μετά άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν σε κοντέινερ, και μόνο την… «αισιοδοξία» Αυγενάκη δεν φαίνεται να συμμερίζονται.
Συγκεκριμένα, με ανάρτησή τους στο Facebook υπογραμμίζουν πως: «Για να ατενίσουμε λοιπόν με αισιοδοξία το μέλλον, ΟΦΕΙΛΕΤΕ να τηρήσετε τον λόγο του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επισκεπτόμενος την επομένη μέρα του σεισμού τον τόπο μας, δήλωσε: “…πρέπει να δούμε το σεισμό σαν ευκαιρία να γίνει ο τόπος σας μια νέα σύγχρονη πόλη…”».
 πηγη karditsastakra
μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.