θ

Translate

25.1.23

Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες όλης της χώρας: “Οι κυρώσεις προς τη Ρωσία μας έχουν εξαθλιώσει” – Ποια τα αιτήματα τους

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, με αφετηρία την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 22 Ιανουαρίου.
Μετά από σύσκεψη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βασιλικών καλούνται όλοι οι αγρότες των Βασιλικών σε μαζική συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα την Κυριακή, 22 Γενάρη στις 12:00, μπροστά από το κτήριο του Συνεταιρισμού.
Οπως αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα, έως πότε θα ανεχόμαστε το υπέρογκο κόστος παραγωγής, το αίσχος των ανοικτών τιμών, την κοροϊδία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.
Πόσο ακόμα θα κάνουμε υπομονή για να δούμε μια άσπρη μέρα στη δουλειά μας, για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας όπως μας αξίζει, όπως έχουμε κερδίσει με την δουλειά μας, με τον κόπο μας.
Απαιτούμε:
Αναπλήρωση του εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που πωλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής και για όλα όσα αντιμετώπισαν πρόβλημα διάθεσης
Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο φθηνά φάρμακα και λιπάσματα πλαφόν στην κιλοβατώρα 0,7 λεπτά για το αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και του προστίμου ρύπων.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα ώστε να μπορούμε να ζήσουμε και να ξανά καλλιεργήσουμε.
Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Αλλαγή του κανονισμού έκτρωμα ώστε να ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα, και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% της ζημιάς με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
Την μη περικοπή των άμεσων και συνδεδεμένων ενισχύσεων που προβλέπεται στη Νέα ΚΑΠ.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιού φτωχού αγρότη και κτηνοτρόφου.
 πηγη karditsastakra
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.