θ

Translate

26 Απριλίου 2022

Ουκρανία: Η Βρετανία επιβεβαιώνει την αποστολή οχημάτων με όπλα αεράμυνας

Στις 25 Απριλίου, το βρετανικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει έναν άγνωστο αριθμό ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Stormer εξοπλισμένα με το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Starstreak HVM (High-Velocity Missile, δηλαδή "πύραυλος υψηλής ταχύτητας").

Το Ηνωμένo Βασίλειο συνεχίζει να υποστηρίζει την Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα. Στις 8 Απριλίου του 2022, η χώρα ενέκρινε βοήθεια αξίας 120 εκατομμύριων ευρώ για την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στην αμυνόμενη χώρα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων και αντιαεροπορικών συστημάτων. Μέσα στα όπλα που στάλθηκαν υπήρχαν και περιπλανώμενα πυρομαχικά, κράνη, θωρακίσεις σώματος και γυαλιά νυχτερινής όρασης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει την πίεση για την κατάκτηση της ανατολικής Ουκρανίας με αμέτρητους βομβαρδισμούς σε διάφορα σημεία του κράτους. Στις 19 Απριλίου του 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέες επιθέσεις εναντίων πόλεων ανατολικά και νότια, ενώ πρόσθεσε πως ο ρωσικός στρατό θα στείλει νέα στρατεύματα για να εμπλακούν στις εν εξελίξει επιχειρήσεις.

Stormer

Το Stormer είναι ένα ελαφρύ ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα, το οποίο αναπτύχθηκε από την βρετανική εταιρεία Alvis Vicker με βάση το CVRT. Η CVRT είναι ουσιαστικά μία οικογένεια ελαφριών τεθωρακισμένων οχημάτων αναγνώρισης, ωστόσο το Stormer έφερε πολλές νέες βελτιώσεις. 

Ο σχεδιασμός του Stormer περιλαμβάνει τρία μέρη: το μπροστά μέρος του οδηγού, το τμήμα του κινητήρα στα δεξιά και πίσω το τμήμα των στρατιωτών. Το κύτος είναι κατασκευασμένο από συγκολλημένη θωράκιση αλουμινίου με αποτέλεσμα να παρέχει προστασία εναντίων μικρών σφαιρών και θραυσμάτων βλημάτων πυροβολικού.

Το όχημα λειτουργεί χάρις σε έναν Cummins Engines 6BTAA-T250A εξακύλινδρο diesel κινητήρα 250 αλόγων, που του επιτρέπει να ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

Η αντιαεροπορική έκδοση του Stormer είναι εξοπλισμένη με το Starstreak πυραυλικό σύστημα οπλισμένο με δύο σετ τεσσάρων Starstreak πυραύλων. Ακόμη μία παρτίδα 12 πυραύλων αποθηκεύεται στο όχημα. Η οροφή του οχήματος είναι εξοπλισμένη με αντιαεροπορική συσκευή προειδοποίησης (ADAD), την οποία παρέχει η Thales Optronics. Το ADAD είναι ένα σύστημα παρακολούθησης θερμικής απεικόνισης υπέρυθρων που χρησιμοποιείται από αντιαεροπορικές μονάδες μικρού βεληνεκούς για την ανίχνευση εχθρικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και άμεσων οπλικών συστημάτων στην στοχευμένη περιοχή. 

Starstreak

Ο Starstreak είναι ένας πύραυλος επιφάνειας-αέρος που εκτοξεύει τρία βλήματα που κατευθύνονται με την βοήθεια ακτίνας laser, αυξάνοντας την πιθανότητα επιτυχούς χτυπήματος. Ο πύραυλος σχεδιάστηκε για να καταστρέφει εναέριους στόχους όπως ελικόπτερα και γρήγορα επιθετικά αεροσκάφη. Η μέγιστη εμβέλεια του φτάνει τα 7 χιλιόμετρα.

 πηγη pentapostagma.gr
 μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.