θ

Translate

26.2.22

O Ρ.Τ.Ερντογάν νομίζει ότι μπορεί να γίνει «Πούτιν» και μιλά για «τουρκικά εδάφη στην Ευρώπη»!

«Η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν τμήματα της Τουρκίας τις αρχές του περασμένου αιώνα»
«Αφορμή» για να κάνει νέες εμπρηστικές δηλώσεις βρήκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς εκμεταλλευόμενος τα όσα γίνονται στην Ουκρανία θυμήθηκε η Ελλάδα ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έως τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις και την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της ευρωπαϊκής ταυτότητας της Τουρκίας, λέγοντας πως δεν είναι μόνο κομμάτι της Ευρώπης λόγω της Ανατολικής Θράκης, αλλά και λόγω της ιστορίας και του πολιτισμού.

«Η Τουρκία και το δηλώνω αυτό αφήνοντας στην άκρη τις υπόλοιπες σελίδες της ιστορίας της, ακόμη από τον πρώτο αιώνα των Οθωμανών είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Εδάφη πάνω στα οποία σήμερα βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν τμήματα της δικής μας πατρίδας. Και σήμερα πέρα και από τους ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς μας, με την περιοχή της Θράκης αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης» δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, που και αυτές τις δύσκολες ώρες για την ευρωπαϊκή ήπειρο δεν αφήνει στην άκρη τις νέο-οθωμανικές αναφορές του και νομίζει ότι μπορεί να γίνει... «Πούτιν». 

Φυσικά θα πρέπει να θυμίσει κάποιος στον Τούρκο πρόεδρο ότι η Ελλάδα ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για περίπου 400 χρόνια, αντιθέτως το μεγαλύτερο μέρος της Τουρκίας ήταν μέρος της Ελλάδα για περίπου 2.500 χρόνια.
 πηγη pronews.gr
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.