θ

Translate

28.2.22

Επαναλαμβανόμενο εξωγήινο σήμα από κοντινό γαλαξία μπερδεύει τους επιστήμονες

Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει την πηγή του παράξενου σήματος από το διάστημα σε έναν γαλαξία μόλις 11,7 έτη φωτός από τον πλανήτη μας, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουροι τι συμβαίνει
 Έστω κι αν φαντάζει μια τεράστια απόσταση – για να φτάσει κάποιος εκεί θα χρειαστεί να ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός επί 11,7 χρόνια – στην πραγματικότητα είναι μικρή, σε σύγκριση με την απόσταση του επόμενου τέτοιου γνωστού εξωγήινου σήματος FRB το οποίο βρίσκεται 40 φορές πιο μακρυά.
Αυτό που παραξενεύει τους αστρονόμους περισσότερο είναι ότι έρχεται από ένα σμήνος παλιών άστρων, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για τα σήματα FRB.
Τα σήματα FRB πρόκειται για παλμούς που ποικίλουν σε μήκος κύματος από μόνο ένα κλάσμα του μιλισεκόντ έως λίγα μιλισεκόντ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα συνηθισμένο σήμα FRB απελευθερώνει τόση ενέργεια σε ένα μιλισεκόντ όση ο Ήλιος μας σε τρεις μέρες.
Αυτού του είδους τα σήματα απασχολούν τους επιστήμονες από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο πριν 15 χρόνια.
Κι επειδή οι εκπομπές τους είναι συντομότερες και από όσο χρειάζεται για να ανοιγοκλείσει ένα μάτι, είναι και πολύ δύσκολο να καταγραφούν και να μελετηθούν.
Στην περίπτωση του FRB 20200120E, οι επιστήμονες κατόρθωσαν να εντοπίσουν την πηγή του σε έναν σπειροειδή γαλαξία που ονομάζεται M81.
Τα συμπεράσματα των ερευνητών δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature, όπου και επιβεβαίωσαν την τοποθεσία του.
πηγη primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.