θ

Translate

28.2.22

Δεν καταλαβαίνει από -5 ο ΠΑΣ, νίκησε και τη Λαμία

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει την
εκπληκτική του πορεία και σε ένα κάκιστο ματς κατάφερε να επικρατήσει 1-0 της Λαμίας και να παραμείνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση μιας θέσης στην εξάδα, ακόμα κι αν παραμείνει η ποινή της αφαίρεσης πέντε βαθμών.

Πολλές φορές στη ζωή καλείσαι να αποφασίσεις τι θα ήθελες να είσαι. Μπορείς να είσαι αφού ή μπορείς να είσαι παρόλο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στο ματς καταρρακωμένος ψυχολογικά. Μια προσπάθεια οκτώ και πλέον μηνών, μια προσπάθεια γεμάτη αντιξοότητες, προβλήματα και μια διαρκή μάχη με τα ανθρώπινα όρια «σβήστηκε» σε ένα απόγευμα. Αφαίρεση πέντε βαθμών και, κακά τα ψέματα, ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να μείνει εκεί όπου από την αρχή της σεζόν βρίσκεται. Ένα θαύμα το οποίο δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει, ούτε να συμβιβαστεί με την απότομη αλλαγή της μοίρας του και να τη χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία. Ο Άγιαξ της Ηπείρου ήταν και πάλι συνεπής, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και περιμένει την εκδίκαση της έφεσης την Τετάρτη. Αν δικαιωθεί, είναι σίγουρα στα πλέι οφ και χτυπάει ακόμα και τετράδα. Αν δε δικαιωθεί τότε θα τα παίξει όλα για όλα στον Βόλο, ωστόσο πια δε θα εξαρτάται από τον ίδιο.

Στο κομμάτι που είχε λόγο ή έργο, έκανε εκείνο που έπρεπε. Το πρώτο ημίχρονο στους Ζωσιμάδες είχε έναν πρωταγωνιστή και ήταν ο αγωνιστικός χώρος, που συνεχίζει να προκαλεί σοκαριστική έκπληξη, σε σχέση με όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Η συνεχής βροχή έμοιαζε να πέφτει σε ένα παράλληλο σύμπαν και μια παράλληλη πραγματικότητα, το γήπεδο δεν ήταν καθόλου βαρύ, ωστόσο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε. Ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι έμοιαζε περισσότερο, με τους ρόλους να εναλλάσσονται και τις πιθανότητες να φτάσει κάποιος στο τυρί να είναι ελάχιστες. Όσες, δηλαδή, και οι φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά. Μόνο κάποιες υποψίες ευκαιριών και ένα γκολ που ήρθε σχεδόν από το πουθενά. Από μια σέντρα του Σιάλακα και μια τυφλή απόκρουση των αμυντικών της Λαμίας, ο Πίρσμαν έκανε το σουτ και από κόντρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πρώτη τελική στην εστία ΣΤΟ ΜΑΤΣ και κατευθείαν 1-0.

Ο ίδιος ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Τουλάχιστον για τριάντα λεπτά και παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Μιχάλη Γρηγορίου να αλλάξει κάτι στο ματς τόσο με πρόσωπα όσο και με συστήματα, ο ΠΑΣ έσβηνε το ματς και η Λαμία δεν έβρισκε λύσεις. Τα πράγματα άλλαξαν μόνο στο τελευταίο τέταρτο του ματς. Αρχικά με την απίστευτη ευκαιρία του Μορέιρα για το 2-0 και αργότερα με τον Λοντίγκιν να σώζει τον ΠΑΣ στο σουτ του Μπεχαράνο. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον ΠΑΣ να αποδεικνύει ότι αξίζει να είναι στην εξάδα και τη Λαμία έπειτα από την έκτη σερί ήττα της και τη νίκη του Ατρόμητου να υποχωρεί στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (72’ Μέντες), Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάϊντερ (82’ Λιάσος), Ντομίνγκες, Περέα (87’ Παντελάκης).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαζουλουξής (46’ Μπανγκουρά), Άλβες, Αντέτζο, Γκέντσογλου (54’ Νούνιες), Μπεχαράνο, Προβυδάκης, Σαραμαντάς (62’ Μαρτίνεθ), Ταϊρόν (78’ Ελευθεριάδης), Βέλλιος (54’ Αραμπούλι), Τσούκαλος.

 πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.