Οι Πειραιώτες, βέβαια, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τέθηκε νοκ-άουτ από την αναμέτρηση ο Γιώργος Πρίντεζης για λόγους υγείας, δεν θα παίξει στην αναμέτρηση ο ανέτοιμος Σακίλ ΜακΚίσικ (τραυματίας), ενώ είναι αμφίβολη και η συμμετοχή του Χασάν Μάρτιν. Ο Αμερικανός σέντερ ένιωσε αδιαθεσία, ακολούθησε ατομικό και η συμμετοχή του στο ματς κόντρα στους Σέρβους θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Είναι απώλεια η απουσία του αρχηγού, καθώς ήταν ο πιο φορμαρισμένος ψηλός της ομάδας το τελευταίο διάστημα, ενώ και ο αθλητικός γκαρντ/φόργουορντ έδινε πολύτιμες λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο.

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, θα κληθούν να βρουν λύσεις εκ των έσω. Ο Μιχάλης Λούντζης θα μπει στη δωδεκάδα, η παρουσία του Λιβιό Ζαν-Σαρλ θα αναβαθμιστεί στο ροτέισον, ενώ υπολογίζεται στο ματς και ο Κουίνσι Έισι. Ειδικά στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει ο Χασάν Μάρτιν, ο νεοαποκτηθείς ψηλός του Ολυμπιακού θα κληθεί να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην φροντ-λάιν της ομάδας. Είναι δεδομένο πως θα δούμε στο «3» και τον Σάσα Βεζένκοφ (για όσο χρειαστεί), αλλά και σχήματα με τρία γκαρντ.

Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στο Βελιγράδι (81-76), σε ένα ματς στο οποίο είχε κάνει... θραύση ο Νίκολα Κάλινιτς (25 πόντοι, 8/13 δίποντα, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ). Βεζένκοφ και Παπανικολάου θα πέσουν πάνω του με σκοπό να του περάσουν... χειροπέδες, αλλά το σημαντικό είναι να κάνουν το παιχνίδι τους οι Πειραιώτες. Να βγάλουν σκληράδα στην άμυνα, να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας, περιορίζοντας τα λάθη τους. Τα πήγαιναν περίφημα σε αυτόν τον τομέα σε ολόκληρη τη σεζόν, παίζοντας κατά κύριο λόγο με συγκέντρωση, παίρνοντας σωστές αποφάσεις, αλλά στα τελευταία μας έχουν αναλωθεί σε αρκετά λάθη, τα οποία και τους έχουν κοστίσει.