θ

Translate

19 Ιουλίου 2019

Σεισμός: Τρόμος στην Αθήνα από τα 5,1 ρίχτερ – Η πρωτεύουσα «χόρευε» επί 15 δευτερόλεπτα (Βιντεο)

 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.
Μεγάλος σεισμός χτύπησε το μεσημέρι της Παρασκευής την Αττική.
Η πρώτη εκτίμηση που δίνει το ευρωμεσογειακό είναι 5,1 ρίχτερ.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα
βορειοδυτικά της Αθήνας, κοντά στη Μαγούλα.
Εκτιμάται πως το εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 12 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως είναι επιφανειακός και γι΄αυτό οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ανησύχησαν ιδιαίτερα.
Αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό υπήρξε διακοπή στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Αθήνας όπου ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, ενώ υπήρξαν διακοπές ρεύματος.
Μικρή αναστάτωση υπάρχει σε Γλυφάδα, Κουκάκι, Μεταξουργείο, Ομόνοια και Σύνταγμα. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους πανικόβλητος, καθώς η δόνηση ήταν ιδιαίτερα δυνατή.
Αντίθετα στα βόρεια και ανατολικά προάστια δεν υπήρξε ανάλογη αναστάτωση.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.
Ο σεισμός έχει γίνει αισθητός και στις γύρω περιοχές.
Ο Βασίλης Καρακώστας τόνισε στο ΣΚΑΪ πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν δυτικά από την περιοχή που είχε γίνει αισθητός  ο σεισμός του 1994.
Μετά τον δυνατό σεισμό σημειώθηκαν πιο αδύναμοι μετασεισμοί κλίμακας περίπου 2 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ο σεισμός είναι επιφανειακός και το εστιακό βάθος είναι μόλις 2 χιλιόμετρα.
.
πηγη in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.