θ

Translate

30 Σεπτεμβρίου 2018

Διπλό τίτλου ο ΠΑΟΚ - Ερυθρόλευκη αυτοκτονία (ΒΙΝΤΕΟ) ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΙΜ?

Ο Δικέφαλος νίκησε 1-0 με αυτογκόλ του Βούκοβιτς  
Σε ένα ντέρμπι που ο Ολυμπιακός πάτησε τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να ηττηθεί με 1-0, από ένα αυτογκόλ και επειδή δεν μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες του, μέσα σε ένα καυτό Καραϊσκάκη, το οποίο κόχλαζε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.
ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ 
Φέτος έχει ακούσει τα πάντα για τα λάθη του. Στο Καραϊσκάκη όμως ήταν ο φύλακας άγγελος
του ΠΑΟΚ. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με σημαντικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν στην εστία του και την ψυχολογία των συμπαικτών του ψηλά. Δικαιούται τον τίτλο του MVP.
ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την έκπληξη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ρίχνοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Χασάν. Την εστία υπερασπίστηκε ο Γιαννιώτης, την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς και Τσιμίκας, ενώ ανασταλτικό ρόλο στα χαφ είχαν ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Ποντένσε, τη δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος που επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και οργανωτικό ρόλο πίσω από την αιχμή του δόρατος είχε ο Φορτούνης.
Ο Πορτογάλος τεχνικός άργησε να βγάλει τον Χριστοδουλόπουλο που δεν τραβούσε, όπως και ο Φορτούνης, η απόδοση του οποίου ήταν κάτω του μετρίου σε σχέση με την εικόνα που έδειξε στα προηγούμενα παιχνίδια. Η αλλαγή του Γκερέρο δεν απέφερε καρπούς. Η είσοδος του Φετφατζίδη και του Γκιγιέρμε έγινε για να δώσει φρεσκάδα και ταχύτητα στη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός στερήθηκε ουσίας, αν και ανώτερος του  ΠΑΟΚ.
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, γι'αυτό και ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε για τον ΠΑΟΚ την ίδια συνταγή που ακολούθησε κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Πασχαλάκης ήταν ο άσος κάτω από τα γκολπόστ, ο Μάτος κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Βιεϊρίνια το αριστερό, με κεντρικό δίδυμο τον Βαρέλα με τον Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ο Μαουρίσιο με τον Κάνιας, αριστερό εξτρέμ έπαιξε ο Μπίσεσβαρ, δεξί ο Λημνιός, ο Πρίγιοβιτς ήταν ο μοναδικός προωθημένος και από πίσω του ο Πέλκας ανέλαβε ρόλο κρυφού φορ.
Ο Ρουμάνος τεχνικός βλέποντας την ομάδα του να προηγείται στο σκορ (από το πουθενά), έβγαλε τον κουρασμένο κατ'ομολογίαν Πέλκα, με τον Ζαμπά να παίζει στα αριστερά. Ο Λημνιός μετατοπίστηκε στον άξονα, αν και μετά από λίγο έδωσε τη θέση του στον Βέρνμπλουμ, ο οποίος μπήκε προκειμένου να δέσει το κέντρο.
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (82' Φετφατζίδης), Καμαρά, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69' Γκερέρο), Φορτούνης (82' Γιγκιέρμε), Χασάν
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Κάνιας, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (58' Ζαμπά), Λημνιός (72' Βέρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς
Η ΦΑΣΗ Αυτή του γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Γιαννιώτης έκανε χοντρή γκάφα και στη συνέχεια το πλασέ του Βούκοβιτς ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ελβετός Σαν Φενταγί τα πήγε μέτρια. Ίσως ήταν υπερβολή να χρησιμοποιηθεί ξένος αντί Έλληνα και σε αυτο το ντέρμπι. Στο 73' σε σέντρα του Ποντένσε, οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν χέρι και πέναλτι.
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε εξ αρχής στην αναμέτρηση, πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ και προσπάθησε να γίνει απειλητικος ξεδιπλώνοντας τις επιθετικές του προσπάθειες από τα άκρα, με πολλές πλαγιοκοπήσεις του Λάζαρου (που δεν φάνηκε και πολύ) και του Ποντένσε. Ο Καμαρά ήταν άρχοντας στο χώρο του κέντρου, έκοβε, μοίραζε και πολλές επελάσεις βγήκαν χάρη σε κάθετες μπαλιές του.
Οι Πειραιώτες απείλησαν με το καλησπέρα, μόλις στο 2', όταν ο Καμαρά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, έμεινε εκτεθειμένος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά απέτυχε να νικήσει τον Πασχαλάκη. Γενικά στις περισσότερες φάσεις που απείλησε ο Ολυμπιακός ήταν από αέρος παρά από οργανωμένες ενέργειες. Στο 5' ένα σουτ του Τσιμίκα απομακρύνθηκε από την ασπρόμαυρη άμυνα, ενώ στο 18' ο Ποντένσε σημάδεψε πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος είχε μερικές ακόμα σωτήριες επεμβάσεις, στο 32' σε σουτ του Χασάν και ένα λεπτό αργότερα σε σέντρα σουτ του Φορτούνη. Στο 39' ο Μεριά με κεφαλιά σημάδεψε άουτ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ.
Ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο. Για 20 λεπτά δεν κατάφερε να ανέβει τη σέντρα και να πατήσει την περιοχή του Γιαννιώτη, ο οποίος την πρώτη φορά που έπιασε τη μπάλα ήταν σε ένα γέμισμα του Μπίσεσβαρ για τον Πρίγιοβιτς. Οι Θεσσαλονικείς ήταν άφαντοι και η μόνη στιγμή που έβγαλαν απειλή ήταν με τον Σέρβο επιθετικό τους που πήγε να πάρει πάνω του τη φάση, αντί να σπάσει τη μπάλα στον Πέλκα και έδιωξε ο Τσιμίκας σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί στο 49'! Ο Βιεϊρίνια εφόρμησε από αριστερά, σούταρε δυνατά, ο Γιαννιώτης έχασε τη μπάλα και ο Βούκοβιτς στην προσπάθειά του να διώξει πλάσαρε στα δίχτυα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι δεν ξεθάρρεψαν από το 0-1 και παρέμειναν ταμπουρωμένοι στα μετόπισθεν.
Έξι λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες βρέθηκαν μιαν ανάσα από την ισοφάριση, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια το πλασέ του Φορτούνη ύστερα από πάσα πάρε-βάλε του Ποντένσε. Ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου επένεβη σωτήρια και δύο λεπτά αργότερα σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Στο 75' η κεφαλιά του Μεριά έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στο 83' ο Χασάν απέτυχε να κάνει την προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Οι Πειραιώτες πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν, ούτε στις καθυστερήσεις όπου έχασαν μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Χασάν.
Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη, πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας (με 13 πόντους συγκατοικεί με Ατρόμητο) και κέρδισε μεγάλη ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται, ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκινησε το πρωτάθλημα με μείον δύο βαθμούς, εξαιτίας της ποινής που κουβαλούσε από το περσινό ματς με την ΑΕΚ.
Δείτε το γκολ ΕΔΩ
πηγη sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.