θ

Translate

26 Ιουλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Παρθενικό γκολ ο Λάζαρος, νίκη ο βελτιωμένος Ολυμπιακός

Εμφανώς βελτιωμένος και πιο σοβαρός σε τακτικό και ατομικό επίπεδο ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την 6η του περσινού τουρκικού πρωταθλήματος Γκεζτέπε στο 8ο καλοκαιρινό φιλικό του πριν επιστρέψει αύριο στην Αθήνα.
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Γιάννης Φετφατζίδης ξεχώρισαν
για τους ερυθρόλευκους που αυτή τη φορά απέφυγαν τα λάθη στην άμυνά τους, δεν έδωσαν χώρους στον αντίπαλο, μπροστά έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να δημιουργήσουν 4-5 κλασικές ευκαιρίες για γκολ και αξιοποίησαν τελικά τη μία εξ αυτών.
Καλή παρουσία από τον Χτζισαφί σε ρόλο αμυντικού χαφ και του Μασούρα για τους ερυθρόλευκους, που παρουσιάστηκαν πιο φρέσκοι και ορεξάτοι μετά και τις μαζικές αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς στην ενδεκάδα.
Με αρκετές αλλαγές η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Γκέζτεπε. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε έντεκα διαφορετικούς παίκτες για το αρχικό σχήμα, σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στην Αϊντχόφεν. Χουτεσιώτης στο τέρμα, αμυντική τετράδα με Μασούρα, Σισέ, Νικολάου και Κούτρη. Στο χώρο του κέντρου, Χατζισαφί και Ανδρούτσος. Στις πτέρυγες ο Πάρντο δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος, επιτελικό χαφ ο Φετφατζίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ. 
Μετά από ένα πολύ αργό και αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες πρώτο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα και να απειλούν την τουρκική εστία.
Στο 11' η ομάδα του Μαρτίνς επιτέθηκε για πρώτη φορά με αξιώσεις, όμως η προβολή του Ανσαριφάρντ μετά την προσπάθεια του Πάρντο από δεξιά κόπηκε από την τουρκική άμυνα.
Ένα μόλις λεπτό μετά όμως ο Ολυμπιακός βρήκε και το γκολ. Μετά από κόρνερ του Φετφαζίδη, πρώτη κεφαλιά του Σισέ και δεύτερη από τον Νικολάου στο οριζόντιο δοκάρι, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από κοντά με το κεδάλι έγραψε το 1-0, στο πρώτο του γκολ έστω και ανεπίσημο με τη φανέλα της νέας του ομάδας.
Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου ο Λάζαρος είχε και τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όμως το τρομερό απευθείας φάουλ από τα 35 μέτρα σταμάτησε στο οριζόντιο μετά και από επέμβαση του Τούρκου γκολκίπερ.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έμεινε σε θέση επίθεσης και πίεσε ψηλά την άμυνα της Γκεζτέπε. Αντίθετα, στα μετόπισθεν μονάχα ένα αδύναμο σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο αρχηγός σε αυτό το ματς Χουτεσιώτης καταγράφηκε ως κάτι το επικίνδυνο για την ερυθρόλευκη άμυνα.
Στο 25' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν ξανά κοντά στο 2-0 μετά το κλέψιμο του πολύ ορεξάτου Λάζαρου και την κάθετη στον Ανσαριφάρντ, όμως ο Ιρανός φορ σούταρε ψηλά άουτ μετά από καλή κίνηση στην περιοχή.
Καλή ήταν γενικά η απόδοση των ερυθρόλευκων στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς λάθη στην άμυνα, σωστές τοποθετήσεις και αποστάσεις στις γραμμές του και 3-4 καλές επιθετικές προσπάθειες απέναντι σε μια καλή τουρκική ομάδα.
Όπως συνέβη και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ακόμη μια κλασική ευκαιρία για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ με τη συμπλήρωση 60 λεπτών. Ο Ανσαριφάρντ ήταν αυτός που την έχασε σουτάροντας λίγο άουτ από το ύψος της περιοχής μετά από πάσα του Μασούρα.
Λίγα λεπτά μετά, στο 66' και το 72' η Γκεζτέπε απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά, όμως το σουτ του Καγιάν πέρασε αρκετά άουτ, ενώ οι δύο κεφαλιές στη συνέχεια δεν είχαν επίσης ευτυχή κατάληξη για τους Τούρκους, με τον Χουτεσιώτη να καθαρίζει.
Μετά την είσοδο του Μάνου στο 70ό λεπτό και για διάστημα περίπου δέκα λεπτών, ο Oλυμπιακός για λίγη ώρα είχε δύο στην επίθεση. Ο νεαρός Έλληνας επιθετικός ήρθε δίπλα στον Ανσαριφάρντ. Στη συνέχεια, μετά το 80ό λεπτό, το σύστημα γύρισε σε 4-3-3, καθώς ο Μαρτίνς έβαλε τον Ευαγγέλου σε ρόλο αμυντικού μέσου μαζί με τον Χατζισαφί και τον Ανδρούτσο και τριάδα μπροστά τους Φετφατζίδη, Ανσαριφάρντ και Μάνο.
Τελευταίες καταγεγραμμένες ευκαιρίες ήταν στο δίλεπτο 76'-77' για τον Ολυμπιακό, όμως ο Ανσαριφάρντ νικήθηκε στο τετ-α-τετ που του έφτιαξε ο Φετφατζίδης, ενώ ο Μάνος στο 77' είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του.
Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε γκολ της Γκεζτέπε με υπόδειξη οφσάιντ.
Γκεζτέπε (Ταμέρ Τουνά): Γκεκτούζ (46' Μπιλέν), Αν. Τραορέ (65' Γιαλτσίν), Ρέις (65' Γκρίλο), Χ. Τσινεμρέ, Γκασάμα (65' Μπερκάν), Πόκο, Αντρέ Κάστρο, Ενγκάντο (74' Καντά), Μπινγκιούλ, Ακμπουνάρ (88' Σ. Αλί), Γκουφράν (88' Μ. Ενές).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης (81' Τσιμίκας), Ανδρούτσος, Χατζισαφί, Φετφατζίδης, Πάρντο (81' Ευαγγέλου), Χριστοδουλόπουλος (70' Μάνος), Ανσαριφάρντ.
.
filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.