θ

Translate

27 Ιουλίου 2018

Συγκλονιστικές εικόνες από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη (εικόνες, βίντεο)

Η γη σείεται… Καυτή λάβα αναβλύζει από τα έγκατα της γης, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της, καθώς «σβήνει» στη θάλασσα διαμορφώνοντας τον γεωλογικό χάρτη. Εδώ και πολλές εβδομάδες, το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη εκτοξεύει λάβα και ηφαιστειακή σκόνη, μετατρέποντας την περιοχή σε κόλαση.


Κάθε εβδομάδα που περνά, το σκηνικό στο νησιωτικό σύμπλεγμα αλλάζει. Η δύναμη της φύσης υπερβαίνει τις ανθρώπινες δυνάμεις και δείχνει το μεγαλείο της, προσφέροντας συγκλονιστικές εικόνες.
Το protothema.gr παρουσιάζει ένα μίνι φωτογραφικό οδοιπορικό με εικόνες που κατέγραψε η διεθνής επιστημονική ομάδα που παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς και ένα συνοπτικό βίντεο, που αναδεικνύει το πόσο υπέροχα επικίνδυνη ομορφιά μπορεί να προσφέρει ο πλανήτης μας, δημιουργώντας ένα νεκρό τοπίο, το οποίο στο μέλλον, θα αποτελέσει τη «μήτρα» για τη γέννηση της ζωής. Όπως συνέβη στο μακρινό παρελθόν, πριν την εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη.

kila7
kila6
kila5
kila4

kila3
kila2
kila1
.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.