θ

Translate

28 Ιουλίου 2018

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Απετράπησαν οι κατεδαφίσεις στα Περιβολάκια Ραφήνας

Διμοιρίες ΜΑΤ, ασθενοφόρα, λιποθυμίες και μπουλντόζες έτοιμες να “καταπιούν” την περιουσία των κατοίκων μπροστά στα μάτια τους, συνέθεταν την εικόνα χθες στα Περιβολάκια Ραφήνας. Τελικά η κατεδάφιση αποτράπηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα,...

Διμοιρίες ΜΑΤ, ασθενοφόρα, λιποθυμίες και μπουλντόζες έτοιμες να «καταπιούν» την περιουσία των κατοίκων μπροστά στα μάτια τους, συνέθεταν την εικόνα χθες στα Περιβολάκια Ραφήνας. Τελικά η κατεδάφιση αποτράπηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, του δήμαρχου Ραφήνας - Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου. Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε ολιγοήμερη αναβολή ούτως ώστε να εξεταστούν οι ισχυρισμοί των ιδιοκτητών των ακινήτων. Έτσι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προχώρησε σε αναβολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου, ενώ σήμερα θα γίνει συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι οι εντολές κατεδάφισης απεστάλησαν μεταξύ 7 και 14 Σεπτεμβρίου 2015 εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αν και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας - Πικερμίου είχε ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων έως ότου αναρτηθούν και κυρωθούν οι δασικοί χάρτες, δεδομένου ότι κάποιες περιοχές που καλύπτουν τις προϋποθέσεις θα αποβάλλουν στο μέλλον τον δασικό τους χαρακτήρα με απόφαση υπουργού ΠΕΚΑ, όπως προβλέπει και ο νόμος 3889/2010, γεγονός που δεν επιτρέπει τη δημιουργία τετελεσμένων. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω ακίνητα κατασκευάστηκαν νομότυπα πριν από πολλά χρόνια σε φερόμενα ως δασικά τμήματα του δήμου και οι ιδιοκτήτες τους σήμερα είναι αντιμέτωποι με την ύπαρξη αντικρουόμενων διαχρονικά νόμων, καθώς και με σχετικές εντολές κατεδάφισης που έχουν αποσταλεί.

  25 Σεπτεμβρίου 2015
πηγη  avgi.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.