θ

Translate

26 Ιουλίου 2018

Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών ο Καμμένος: Κάηκε κόσμος τζάμπα (Βιντεο)

«Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού» - «Γιατί δεν έγινε  εκκένωση, γιατί έκλεισε η Μαραθώνος;» τα αμείλικτα ερωτήματα - «Δεν υπήρχε κανείς να μας βοηθήσει», του είπε πυρόπληκτος - «Αυτά τα λες εσύ κι ο Πορτοσάλτε», απάντησε προκλητικά ο υπουργός Άμυνας
 Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά στο Μάτι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος,
που επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές. Με οργή και απελπισία μια κάτοικος της περιοχής , η κ.Κατερίνα Σαμιώτη, του διατύπωσε τα αμείλικτα ερωτήματα: «Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», του είπε και ρώτησε: «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;»
Η κ.Σαμιώτη είδε το σπίτι της να γίνεται στάχτη, ενώ μόλις τις τελευταία στιγμή κατάφεραν να σωθούν ο γιος και ο σύζυγός της. «Ολη η γειτονιά μου χάθηκε», είπε απελπισμένη και συνάμα οργισμένη στο protothema.gr.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους πολίτες: Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς, του είπε ένας πυρόπληκτος πριν ξεσπάσει σε κλάμματα, ενώ μια κοπέλα, κλαίγοντας φώναξε στον υπουργό: «δεν μας έμεινε τίποτα», «καήκαμε». «Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;» Αμήχανος ο κ.Καμμένος ψέλισε «θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία».
Oι διάλογοι με τους πολίτες είναι συγκλονιστικοί:
Μια κοπέλα, κλαίγοντας φώναξε στον Πάνο Καμμένο: «20 χρονών παιδιά! Τόσα πτώματα, δεν μας έμεινε τίποτα, καήκαμε, Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;».
Ο πατέρας της δίπλα είπε: «Είναι δύσκολες στιγμές. Τι να πω σε αυτό το παιδί που έχασε τον φίλο της τον Πάρη; Δεν είναι ψέμματα παιδιά. Δεν είναι πολιτικά εδώ. Εδώ πρέπει να σώσουμε την κατάσταση».
«Στην θάλασσα έσβησε η φωτιά! Πεταγόντουσαν τα τζάμια στα παιδιά και τους είπα να μην κοιτάνε πίσω! Τέσσερις ώρες κολυμπάγαμε και τους έλεγα μην γυρίσετε πίσω γιατί πέφτουν σπίθες στα μάτια», είπε ο πατέρας του κοριτσιού με την πεθερά του να νοσηλεύεται στην εντατική στο Σισμανόγλειο.
Και η νεαρή κοπέλα συνέχισε τη συγκλονιστική περιγραφή της: «Όποιος καθόταν στην στεριά, κάηκε! Όποιος έφυγε βαθιά σώθηκε! Στα άπατα! Ήρθε το Λιμενικό και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μας έλεγαν βουτήξτε να σωθείτε! Πως να βουτήξουμε να σωθούμε. Πως να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Ούτε στα ρηχά δεν μπορούν να βουτήξουν».
«Ηταν εδώ οι βάρκες, οι βατραχάνθρωποι, το λιμενικό...» ξεκίνησε να λέει ο υπουργός Αμυνας. «Δεν ήταν κανείς», απάντησε ο πολίτης για να ακούσει εμβρόντητος τον κ.Καμμένο να του λέει: «δεν σε πιστεύω. Τα παιδιά σου ποιός τα έβγαλε;». «Εγώ τα έβγαλα», απάντησε κλαίγοντας ο άνθρωπος. Στη συνέχεια, ο κ.Καμμένος άκουσε έναν ακόμη πολίτη να του λέει ότι την κρίσιμη ώρα «δεν υπήρχε κανείς» για να τους βοηθήσει και απάντησε προκλητικά: «Αυτά τα λες εσύ κι ο Πορτοσάλτε».
Μετά τον έντονο διάλογο με τους πολίτες, ο υπουργός, επιχείρησε να ξεπεράσει την αμηχανία του χαριεντιζόμενος με ένα παιδάκι.
«Ήμασταν στην παραλία από τις 18:00 η ώρα και καιγόμασταν» λέει κλαίγοντας μια κοπέλα απευθυνόμενη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και προσθέτει: «Έχουνε καεί τα πάντα!».
«Δεν υπήρχε προστασία, δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει οργάνωση» τονίζει άλλος πολίτης μιλώντας στον Πάνο Καμμένο. Κι ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσπαθούσε να πει ότι υπήρχαν ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού που βοηθούσαν τους εκατοντάδες ανθρώπους που έπεσε στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τις φλόγες, ο ίδιος πολίτης διαψεύδει τον Πάνο Καμμένο.
Δείτε το βίντεο:
,
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.