θ

Translate

20 Μαΐου 2018

Hμαρτον Ιερώνυμε!

Εκκλησία και πολιτικοί δουλεύουν τον λαουτζίκο ρίχνοντας του στάχτη στα μάτια 
 Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. Εκκλησία και πολιτικοί δουλεύουν τον λαουτζίκο ρίχνοντας του στάχτη στα μάτια και αμφότεροι αναλώνονται σε δεξιώσεις ενθερμες χαιρετούρες μεταξύ τους λες και δεν τρέχει τίποτα με άλλοθι τις κοινωνικές συναναστροφές.
Τα 10 χρόνια του ως προκαθήμενος στην Εκκλησία γιόρτασε στο Μέγαρο Μουσικής ο Ιερώνυμος, ως μάνατζερ κραταιάς πολυεθνικής, εν’ μέσω του σκανδάλου της NOVARTIS και της ένδειας του Ελληνικού λαού.
Ο Ιερώνυμος σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις προκαλεί τους Έλληνες που υποφέρουν μαζεύοντας στο Μέγαρο Μουσικής τους επιφανείς φίλους του από την πολιτική και τον επιχειρηματικό κόσμο και μέσα στο τσακίρ κέφι -λες και αυτή η χώρα είναι στα καλύτερα της- και άνετοι μοιράζουν βραβεία και γιορτάζουν.

Καλεί τους φίλους του και μέσα σ’ αυτούς βρίσκονται κι αυτοί που συνέβαλαν στην φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού και στο εξευτελισμό του. Η εικόνα είναι ξεκάθαρη.
Τι δεν καταλαβαίνεις Ιερώνυμε;
«Αν δημιουργείς πολλούς φτωχούς με την εκμετάλλευση και κατόπιν ανακουφίζεις έναν με την ελεημοσύνη τι νόημα έχει; Αν δεν υπήρχε το πλήθος των εκμεταλλευτών, δεν θα υπήρχε ούτε το πλήθος των εξαθλιωμένων».

Θυμάσαι ποιος το είπε αυτό Ιερώνυμε; Ο Άγιος Γρηγόριος, βοήθεια σας.

Η γιορτή αυτή Ιερώνυμε δεν σου ανήκει. Και αν είχες και συνεργάτες που σε αγαπούνε θα σε συμβούλευαν να γιορτάσεις σεμνά τα 10 χρόνια σου στην Αρχιεπισκοπή.

Θα σε συμβούλευαν αντί για το επιβλητικό Μέγαρο Μουσικής και τους λαμπερούς φίλους σου που κάλεσες να πας σε καμιά φτωχογειτονιά εκεί που τα παιδιά πεινάνε, να πας σε καμιά κοινότητα εξαρτημένων, να πας κάνα βράδυ στις πιάτσες που γέμισαν από πόρνες-μάνες για να ταίσουν τα παιδιά τους, να πας στους άστεγους που κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στα παγκάκια.
Έχετε ξεφύγει Ιερώνυμε που έχεις το θράσος να δηλώνεις “Αγάπα τον Θεό με όλη την δύναμη της ψυχής σου και τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».
Ε, αφού αγαπάς τον πλησίον σαν τον εαυτό σου, όπως μας λες, γιατί δεν πήρες έναν άστεγο να τον έχεις εκεί δίπλα σου στο Μέγαρο στην γιορτή σου;
Γιατί δεν γιόρτασες τα 10 χρόνια σου με τους ταπεινούς και καταφρονημένους αυτής της έρμης χώρας; Έχετε ξεφύγει Ιερώνυμε από τον κόσμο και τα προβλήματα του.
Και πρώτος εσύ δίνεις το κακό παράδειγμα με τα κοσμικά καμώματα σου.
Περιφέρεσαι δεξιά και αριστερά ως μάνατζερ πολυεθνικής.
Επί των ημερών σου ο όρος εμπορευματοποίηση εδραιώθηκε στην κουλτούρα της Εκκλησίας, αφού ξεπουλάς τα πάντα ακόμα και σε Τούρκους και δεκάρα δεν δίνεις για τα πραγματικά προβλήματα του ποιμνίου σου.
Αντίσταση σε μηδενικά όρια και εκπτώσεις στην αλήθεια και στο Φως που πρέπει να εκπροσωπείς Ιερώνυμε.
Αλλά να θυμάσαι ότι έχει ο καιρός γυρίσματα…
Αλέξιος Κοιμήσης
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.