θ

Translate

20 Μαΐου 2018

Υπήρξε τόσο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ που τον αντικατέστησε η γραμματέας του!

Ενας λαος και οι δημιουργιες του
«Αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη»
 Πρόκειται για αδίστακτους σταλίνες που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να παραμείνουν στην εξουσία. Την ώρα που πετσοκόβουν ζωές έχουν το θράσος να μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη όπως ο ανεκδιήγητος Κατρούγκαλος,
ένας τόσο αποτυχημένος υπουργός που έχασε το υπουργείο του από την γραμματέα του (Εφη Αχτσιόγλου)! 
Hταν τόσο αποτυχημένος που ο πρωθυπουργός τον έπαυσε και τοποθέτησε στη θέση του την γραμματέα του.

Και αυτός αντί να ανοίξει η γη να τον καταπιεί κάνει δηλώσεις του στυλ «αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, το να πληρώνεις εισφορά ανάλογα με το εισόδημα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη» σχολιάζοντας το θέμα των αυξημένων εισφορών για τους ελευθέρους επαγγελματίες. Κάτι αντίστοιχο με τις ανοησίες που εκσφενδονίζει και ο Παρασκευόπουλος για να δικαιολογήσει το τετατούργημά του.

Τώρα λοιπόν οι αδίστακτοι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν τους φορολογούμενους με δεσμεύσεις λογαριασμών και κατασχετήρια.
Ακόμη και αν κάνουν ρύθμιση και πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό που έχει οριστεί, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί παραμένουν μπλοκαρισμένοι και ό,τι κατατίθεται σε αυτούς κατάσχεται υπέρ του Δημοσίου.
Οπερ σημαίνει ότι πληρώνουν διπλή και τριπλή τη δόση κάθε μήνα αφού για να είναι ενήμεροι απέναντι στην εφορία, καταβάλλουν τη μία δόση μέσω της ρύθμισης και πρόσθετα ποσά μέσω της κατάσχεσης των τραπεζικών τους υπολοίπων.
Όταν ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή, άνω των 500 ευρώ, για ορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να πληρώνει έστω και μικρό ποσό στην εφορία, αντιμετωπίζει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Το πιο σύνηθες είναι να εκδίδεται κατασχετήριο, το οποίο κοινοποιείται ηλεκτρονικά σε όλες τις τράπεζες και περιλαμβάνει εντολή για άμεση δέσμευση και απόδοση στο δημόσιο ταμείο των υπολοίπων στους τραπεζικούς του λογαριασμούς αλλά και ποσών που τυχόν κατατεθούν στο μέλλον σε αυτούς.
Ο φορολογούμενος μπορεί να προστατευτεί μόνο δηλώνοντας ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό και  για ποσό έως 1.250 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει κατασχέσεις σε 1,1 εκατ. φορολογούμενους, πολλοί εξ αυτών περιλαμβάνονται στους 861.000 που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους.
Ειδικότερα 383.400 φορολογούμενοι βρίσκονται ακόμα στη ρύθμιση των 100 δόσεων, 427.063 βρίσκονται στη ρύθμιση των 12 δόσεων, ενώ 50.767 έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε 24 δόσεις.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναζητά τρόπους για να επιλυθεί το πρόβλημα, είτε με συμψηφισμό των ποσών που καταβάλλει ο φορολογούμενος στο πλαίσιο της ρύθμισης με τα ποσά που κατάσχονται από την εφορία στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ώστε ο φορολογούμενος να καταβάλλει ουσιαστικά μόνο τις δόσεις της ρύθμισης, είτε  τη σταδιακή αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών όταν ο φορολογούμενος τηρεί τη ρύθμιση  και μάλιστα για κάθε δόση που θα πληρώνει ο φορολογούμενος θα απελευθερώνεται διπλάσιο ποσό από τους λογαριασμούς.
Ο φορολογούμενος, εφόσον καταβάλει τις δυο πρώτες δόσεις, από την καταβολή της τρίτης και μετά θα ξεκινά μερική αποδέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών.
Σήμερα η διαδικασία άρσης των κατασχέσεων είναι γραφειοκρατική και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αίρονται εφόσον
  1. εξοφληθεί το ποσόν για το οποίο εκδόθηκε το κατασχετήριο
  2. η οφειλή έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής οφειλών του 2014 (προέβλεπε έως και 100 δόσεις) η οποία τηρείται και συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) έχει εξοφληθεί ποσοστό 50% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής,
β) έχει υποβληθεί σχετική αίτηση από τον οφειλέτη,
γ) έχει εξεταστεί κατά περίπτωση η συνδρομή των προϋποθέσεων υπαγωγής στη ρύθμιση και μη απώλειάς της
δ) η επιβληθείσα κατάσχεση αφορά αποκλειστικά σε χρέη που έχουν υπαχθεί και εξοφληθεί στο πλαίσιο των διατάξεων της ρύθμισης και δεν περιλαμβάνει άλλα χρέη που δεν έχουν εξοφληθεί.
  1. η οφειλή έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων (ρύθμιση του 2015) και συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Έχει εξοφληθεί ποσοστό 25% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής πριν από οποιαδήποτε απαλλαγή, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσόν της προκαταβολής
β) έχει υποβληθεί σχετική αίτηση από τον οφειλέτη,
γ) έχει εξεταστεί κατά περίπτωση η συνδρομή των προϋποθέσεων υπαγωγής στη ρύθμιση και μη απώλειας της
δ) η επιβληθείσα κατάσχεση αφορά αποκλειστικά σε χρέη που έχουν υπαχθεί και εξοφληθεί στο πλαίσιο των διατάξεων της ρύθμισης και δεν περιλαμβάνει άλλα χρέη που δεν έχουν εξοφληθεί.
 Γράφει η Gillian Rothschild
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.