θ

Translate

27 Απριλίου 2018

Πόντος: «Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος» (Βιντεο)

Σε σύγκριση με τη γενοκτονία των Αρμενίων, το Ποντιακό Ζήτημα δεν απασχόλησε τόσο πολύ τη διεθνή κοινότητα-  και σε αυτό έρχεται να συμβάλει το ντοκιμαντέρ «ΠΟΝΤΟΣ. ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ», στην δημιουργία του οποίου συνέδραμε
η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ)   .
Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του έργου, «σε σύγκριση με τη γενοκτονία των Αρμενίων, το ποντιακό ζήτημα δεν απασχόλησε τόσο πολύ τη διεθνή κοινότητα. Ακολουθώντας τα ίχνη ενός λαού που εκδιώχτηκε από τους γενέθλιους τόπους του, το ντοκιμαντέρ για τον Πόντο στοχεύει να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Τουρκίας να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Υπό την καθοδήγηση δύο ακαδημαϊκών από την Τουρκία και την Ελλάδα, ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν, όπου διασταυρώνονται επιστημονικές μελέτες με προσωπικές μαρτυρίες και το αντικειμενικό βλέμμα με τεκμήρια από επίσημα αρχεία. Καίρια ερωτήματα γύρω από τα γεγονότα στον Πόντο θα οδηγήσουν ένα νεαρό από τη Σμύρνη στην αναζήτηση του παρελθόντος του και τη συνειδητοποίηση μια νέας ταυτότητας».
Για την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διοργάνωσε τη Τρίτη , εκδήλωση με προβολή της ταινίας.
Τη μουσική του έργου συνέθεσε η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της εταιρείας NewİDeas Production, με παραγωγούς τους Στέλιο Γιανσακίδη και Κώστα Πουσκιούλογλου.
Έχει γυριστεί το 2017 σε Ελλάδα και Τουρκία και έχει διάρκεια 92 λεπτά. Η παγκόσμια πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος» έγινε στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  στις 7 Μαρτίου 2018.
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.