θ

Translate

30 Μαρτίου 2018

Τα ΟΥΚ εξοπλίζονται για ταχεία διείσδυση – Προμηθεύονται τα σκάφη ειδικών αποστολών MARK-V που χρησιμοποιούν οι Seals

Οι δυνάμεις των ΟΥΚ περνούν σε άλλη διάσταση ενισχύοντας τον εξοπλισμό τους και τις δυνατότητες τους να φέρουν σε πέρας με μεγαλύτερη ταχύτητα τις αποστολές τους. Στα τέλη του 2019 θα αποκτήσουν από τις ΗΠΑ τα σκάφη ειδικών αποστολών που χρησιμοποιούν οι Seals, τα Mark V. 
Η απόκτηση των Mark V από το Αμερικανικό Ναυτικό θα γίνει μέσω
των προγραμμάτων Excess Defence Articles (EDA). Έτσι τουλάχιστον προκύπτει από την Υπηρεσία Προμηθειών της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς κάνει διαγωνισμό για την μεταφορά των 4 Mark V στην Ελλάδα και στις ελληνικές θάλασσες.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία, τα 4 Mark V θα πρέπει να φορτωθούν στις 29 Οκτωβρίου 2019, από το North Island, στην δυτική ακτή των ΗΠΑ με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Μαζί με τα σκάφη θα ταξιδέψουν και οι μεταφορείς τους, όπως και μονάδες παροχής ισχύος.
Τα ταχύπλοα Mark V χρησιμοποιούνται από τους US Navy SEALS για την διείσδυση αλλά και αποχώρηση ομάδων υποβρυχίων καταστροφών. Ταχύτατα, αθόρυβα, με βαρύ οπλισμό, με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας στα ραντάρ (stealth) ικανά να κάνουν μεγάλες αποστάσεις, θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα μέσα των Ο.Υ.Κ.
Είναι εμφανής η προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς η μεγαλύτερη απειλή από την Τουρκία θα είναι στη θάλασσα και αμέσως μετά στον αέρα. Αυτό προκύπτει άλλωστε και από τις προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση φρεγατών από την Γαλλία. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πώς έχει «κλείσει» η απόκτηση δύο FREMM και μιας Belh@arra.
Δείτε τα σκάφη ειδικών αποστολών του αμερικανικού Ναυτικού:
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.