θ

Translate

30 Μαρτίου 2018

EKTAKTO! Για πρώτη φορά ο πρέσβης των ΗΠΑ τοποθετεί απέναντι ως εχθρό την Τουρκία: «Θα τους αντιμετωπίσουμε μαζί»

Για πρώτη φορά ο Τ. Πάιατ τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι στην Τουρκία. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο πλέον απέναντι στην Αγκυρα. Επίσης έκανε παρέμβαση υπέρ των Ελλήνων στρατιωτικών και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη», δηλώνει στο Vice ο Τζέφρι Πάιατ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα.
Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι όλα αυτά είναι «προεκλογικές κορώνες», ο Αμερικανός πρέσβης, απάντησε: «Σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι αποτελούν πολιτική ατζέντα, ωστόσο δεν θέλω να τα αγνοήσω».
Ο Αμερικανός πρέσβης για τους Έλληνες στρατιωτικούς
Στο ερώτημα αν μπορούμε να ελπίζουμε να γυρίσουν πίσω οι δυο αξιωματικοί μας απάντησε: «Αυτή η δουλειά μου έμαθε πριν από καιρό να μην κάνω προβλέψεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε ότι αυτοί οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Επίσης, πιστεύουμε ότι είναι συμφέρον, τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα να υπάρξει μια σταθερή, ομαλή συνεργατική σχέση μεταξύ των δυο χωρών.»
Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Τζέφρι Πάιατ στο Vice
.
Οι ΗΠΑ πλέον κρούουν καμπανάκι κινδύνου και ομιλούν ξακάθαρα για θερμό επεισόδιο. Νωρίτερα σας αναφέραμε τι ανέφερε το αμερικανικό περιοδικό Weekly Standard.
O συνδυασμός των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία, οι ανησυχίες του Ερντογάν για τη δημοτικότητά του και η απειρία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις -πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί των οποίων αντικαταστάθηκαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 – καθιστούν ένα πόλεμο πιο πιθανό από οποιαδήποτε άλλη περίοδο, αφότου οι δύο πλευρές κονταροχτυπήθηκαν για τα Ίμια τη δεκαετία του ‘90, γράφει ο συντάκτης της ανάλυσης, Τζον Ψαρόπουλος στο περιοδικό που φιλοξενεί συχνά άρθρα μελών συντηρητικών think tank της Ουάσιγκτον, όπως το American Enterprise Institute, το Foundation for Defense of Democracies, το Foreign Policy Initiative και το Hudson Institute. 
Πλέον οι ΗΠΑ στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα…
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.