θ

Translate

27 Φεβρουαρίου 2018

Μάρδας, Φωτάκης και Σγουρίδης πήραν το επίδομα ενοικίου...ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ....ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ.....ΥΠΟΥΡΓΟΙ.....!!! (Βιντεο)

Αφού αποκαλύφθηκε η περίπτωση Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου
Για τον πρώτο που φέρεται να εισηγήθηκε την επίμαχη διάταξη, εγκρίθηκε δαπάνη 3.900 ευρώ - «Η δαπάνη βγήκε αλλά δεν τη χρησιμοποίησα» απάντησε ο δεύτερος που είναι εν ενεργεία αναπληρωτής υπ. Παιδείας - «Πήρα επίδομα 350 ευρώ για επτά μήνες» είπε το στέλεχος
των ΑΝΕΛ
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα στελέχη της κυβέρνησης - εν ενεργεία και μη - που εκμεταλλεύτηκαν τη διάταξη του Αυγούστου 2015 η οποία επέκτεινε το επίδομα ενοικίου και σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
Μετά το δημοσίευμα από το Πρώτο ΘΕΜΑ που προκάλεσε την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου  και την παραίτηση λίγες ώρες αργότερα του συζύγου της, υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, αποκαλύπτεται τώρα ότι το επίδομα ενοικίου έχουν πάρει και άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται μεγάλο για την κυβέρνηση, αφού νεώτερα στοιχεία καταδεικνύουν ότι της χαριστικής διάταξης είχαν επωφεληθεί ο Δημήτρης Μάρδας, ο Κώστας Φωτάκης και ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Για τον Δημήτρη Μάρδα σύμφωνα με την απόφαση της 25/4/2016 που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια είχε δεσμευτεί ένα ποσό της τάξης των 3.900 ευρώ. Ο κ. Μάρδας ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για οχτώ μήνες, από τον Ιανούαριο έως τον Αύγουστο του 2015 ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016.
Δείτε την απόφαση για τον κ. Μάρδα:


Για τον εν ενεργεία αναπληρωτή υπουργό Παιδείας με αρμοδιότητα τα θέματα έρευνας και τεχνολογίας, Κώστα Φωτάκη, η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 21 Μαρτίου του 2016. Σύμφωνα με την απόφαση η δαπάνη «για την κάλυψη δαπανών διαμονής» ήταν ύψους 5.00 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Φωτάκης ήταν έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015.
Δείτε την απόφαση για τον κ. Φωτάκη:


Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνεται και ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος θήτευσε στη θέση του υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για επτά μήνες με την εγκρινόμενη για τον ίδιο δαπάνη να ανέρχεται σε 7.000 ευρώ.
Οι κ.κ. Φωτάκης και Σγουρίδης επιβεβαίωσαν ότι είχαν κάνει αίτηση και εντάχθηκαν στη ρύθμιση, με τον κ. Φωτάκη να διευκρινίζει ότι ουδέποτε εισέπραξε τα χρήματα που εγκρίθηκαν, αφού διαμένει στο σπίτι του γιου του στην Αθήνα και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε το ποσό που προβλεπόταν.
Ο κ. Σγουριδης είπε στον ΣΚΑΙ ότι έλαβε μόλις 350 ευρώ για επτά μήνες, αφού το ενοίκιο που πλήρωνε μηνιαίως ήταν 50 ευρώ και ότι δεν εισέπραξε το ποσό των 7000 ευρώ που είχε εγκριθεί με βάση το νόμο.
.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μάρδας φέρεται πάντως να είναι εκείνος που εισηγήθηκε και ενέταξε τελικά τη σκανδαλώδη ρύθμιση τον Αύγουστο του 2015 στο νομοσχέδιο για το τρίτο μνημόνιο, καθώς εκείνο τον καιρό ήταν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Οικονομικών.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και περίπου αποσβολωμένη το θέμα, αφού εμφανίζεται να μην γνωρίζει ούτε η ίδια τι ακριβώς συμβαίνει με τους υπουργούς της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απέφυγε το πρωί της Τρίτης να διαψεύσει ότι υπάρχουν υπουργοί που έχουν κάνει χρήση της ρύθμισης, παρότι χθες, με την ευκαιρία της απομάκρυνσης της κυρίας Αντωνοπούλου είχε υποστηρίξει ότι μόνο εκείνη είχε λάβει το επίδομα.

πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.