θ

Translate

28 Φεβρουαρίου 2018

Το Σινικό Τείχος.

Το Σινικό Τείχος είναι μία τεχνητή οικοδομημένη οχύρωση στην Κίνα, που άρχισε να κατασκευάζεται τον 3ο π.Χ. αιώνα και ολοκληρώθηκε στην σημερινή μορφή της στις αρχές του 17ου αιώνα. Ο λόγος της κατασκευής ήταν η προστασία της χώρας των Κινέζων από τις επιδρομές των νομάδων
κατοίκων των γειτονικών περιοχών που
σήμερα ανήκουν στις χώρες της Μογγολίας και Μαντζουρίας.
Οι πρώτες κατασκευές μικρών τμημάτων του τείχους άρχισε το 208 π.Χ. επι δυναστείας Τσίν. Η κατασκευή συνεχίστηκε τον 1ο π.Χ. αιώνα από την δυναστεία Χάν και κατά την διάρκεια του 2ου μ.Χ. αιώνα (1140 – 1200) που ήταν η περίοδος των πέντε δυναστειών και των δέκα βασιλέων. Την τελική σημερινή μορφή του πήρε το τείχος μετά τις μεγάλες κατασκευές που διήρκεσαν 300 περίπου χρόνια από το 1370 μέχρι το 1620 από τον Αυτοκράτορα Χονγκού μέχρι τον Αυτοκράτορα Γουαν Λι της δυναστείας Μινγκ.
Το Τείχος εχει συνολικό μήκος8.851,8 χιλιόμετρα, το πλάτος του κυμαίνεται από 5-7 μ.και το ύψος του από 5-9 μ.ενώ το ύψος των πύργων φτάνει τα12 μ.Είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις οικοδόμημα στον κόσμο.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του τείχους ήταν τα εκάστοτε διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Κοντά στο Πεκίνο το τείχος κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο. Σε άλλες θέσεις το διαθέσιμο οικοδομικό υλικό ήταν εξορυγμένος γρανίτης ή πυρότουβλο. Όπου βρίσκονταν τέτοια υλικά, αρχικά χτίζονταν δύο παράλληλοι τοίχοι και ο ενδιάμεσος χώρος γέμιζε με αδρανή υλικά. Σε ορισμένες περιοχές τα υλικά κατασκευής συγκολλούνταν με ένα κολλώδες μείγμα ρυζιού και ασπραδιού αυγών. Στις ακραίες δυτικές θέσεις, σε περιοχές γεμάτες ερήμους και ανεπαρκή οικοδομικά υλικά, ο τοίχος κατασκευαζόταν από απορρίμματα που τοποθετούνταν ανάμεσα σε κομμάτια ξύλου.
Το σχήμα και η διευθέτηση των χώρων κατασκευαζόταν με την δυνατότητα αφ΄ενός να εμποδίζεται κάθε προσπέλαση (πεζών η εφίππων) και αφ΄ετέρου να είναι απλή και συνεχής η παρατήρηση και προστασία. Ετσι υπήρχαν κατά διαστήματα πύργοι-παρατηρητήρια για την σύμπτηξη των αμυνομένων σε περίπτωση που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση. Οι πύργοι ηταν κατασκευασμένοι σε θέσεις ώστε ο καθένας να έχει οπτική επφή και με τον προηγούμενο και με τον επόμενο για να μπορεί να μεταδίδεται ένα μήνυμα μέχρι το Πεκίνο.
http://diodoros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.