θ

Translate

31 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Διάγγελμα Ν.Τραμπ για Ιράν: Πράσινο φως για ανατρεπτικές επιχειρήσεις – Λουτρό αίματος στη Τεχεράνη – Επίθεση Αλ Κάιντα

Του Βασίλη Καπούλα
Kρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες στο Ιράν καθώς αν οι διαδηλώσεις που μετατρέπονται σε ένοπλες εξεγέρσεις έχουν δυναμική και υποστήριξη από το εξωτερικό τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το Ιράν δέχτηκε ήδη μια περίεργη επίθεση από την Αλ-Κάιντα που ανατίναξε αγωγό πετρελαίου ενώ το Ισραήλ δημιουργεί κλίμα υποστηρίζοντας με δηλώσεις υπουργών
την επανάσταση του Ιρανικού λαού!
Το Ιράν και επίσημα πριν λίγο κατηγόρησε Βρετανούς, Αμερικανούς και Ισραηλινούς κατασκόπους πίσω από τον συντονισμό και την ένοπλη εξέγερση.
Καθώς το σκηνικό έχει στηθεί, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, προχώρησε σε δηλώσεις για το Ιράν και την κατάσταση που επικρατεί. Ουσιαστικά μας προετοίμασε για άγριες εξελίξεις στην περιοχή.
Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ νωρίτερα αυτό τον μήνα. Κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και έχουν την ίδια στόχευση: Το εσωτερικό του Ιράν, τον λαό του!
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Ν.Τραμπ, είπε:
«Tα καταπιεστικά καθεστώτα δεν διαρκούν για πάντα και θα έρθει η μέρα που ο ιρανικός λαός θα πρέπει να επιλέξει»
«Θα συνεχίσουν στο ίδιο μονοπάτι φτώχειας, αιματοχυσίας και τρομοκρατίας ή ο ιρανικός λαός θα επιστρέψει στα Έθνη που δημιουργούν, στο κέντρο του πολιτισμού, κουλτούρας, πλούτου όπου ο λαός θα είναι ευτυχισμένος και ευκατάστατος και πάλι».
«Ολος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο καλός κόσμος του Ιράν θέλει να αλλάξει…
«Όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο καλός λαός του Ιράν θέλει μια αλλαγή και ότι, εκτός από την τεράστια στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ηγέτες (του Ιράν) είναι ο ιρανικός λαός»

«Αυτό απειλεί το καθεστώς, γι αυτό απαγορεύει την πρόσβαση στο διαδίκτυο, να πυροβολεί άοπλους πολίτες και να φυλακίζει πολιτικούς μεταρρυθμιστές»…
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε την ιρανική κυβέρνηση «να σέβεται τα δικαιώματα του λαού, ιδίως το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου»..
Νωρίτερα, η Τεχεράνη απέρριψε αυτές τις «καιροσκοπικές» δηλώσεις.
«Ο ιρανικός λαός δεν αποδίδει καμία αξία στις καιροσκοπικές δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων και του Τραμπ», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Μπαχράμ Γασεμί.
Δείτε εδώ Βίντεο με τις δηλώσεις
Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Α.Λίμπερμαν, είπε ότι το Ιράν τροφοδοτεί με οπλισμό τη Χαμάς και ότι οι ρουκέτες που εξαπολύει κατά του Ισραήλ είναι ιρανικής κατασκευής.
Οσο αφορά την κατάσταση στο εσωτερικό του Ιράν ,αυτή δείχνει να χειροτερεύει. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει μπλοκαριστεί και τα επεισόδια γίνονται όλο και πιο βίαια.
Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Υπό πολιορκία βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια, υποδομές των υπηρεσιών ασφαλειών και δικαστικά μέγαρα γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα φάση στην ένοπλη πλέον εξέγερση.
Διαδηλωτές πολιορκούν αστυνομικά τμήματα και προσπαθούν να πάρουν οπλισμό.
Εκεί διεξάγονται σκληρές μάχες αυτή τη στιγμή.
Στη Zanjan υπάρχει ένας ακόμη νεκρός ενώ οι Ιρανοί Φρουροί φυλακίζουν τους διαδηλωτές ακόμη και στα πολυκαταστήματα!
Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν αναπτυχθεί σε κτίρια και ρίχνουν στο ψαχνό.
Οι διαδηλωτές χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να οργανωθούν για αύριο. Ιδια ώρα στα ίδια μέρη όλοι εδώ τονίζουν.
Ταυτόχρονα, τζιχαντιστική οργάνωση με σχέσεις με την Αλ Κάιντα και το παρακλάδι της στη Συρία, την Ταχρίρ Αλ Σαμ, ανατίναξε αγωγό μεταφοράς πετρελαίου στα δυτικά του Ιράν, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στον αγωγό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ταξιαρχία Μαρτύρων Ανσάρ Αλ Φουρκάν Αχουάζ, ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση στην επαρχία Χουζεστάν του Ιράν.
Ο αγωγός χτυπήθηκε στην περιοχή Ομιντιέ του Χουζεστάν και σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες έχει υποστεί μεγάλη και εκτεταμένη ζημιά.
Η Ταξιαρχία Μαρτύρων Ανσάρ Αλ Φουρκάν Αχουάζ ιδρύθηκε το 2013 και είναι εχθρική προς τη σιιτική ιρανική κυβέρνηση.
Δείτε σε βίντεο την ανατίναξη του αγωγού:
Χάνει τον έλεγχο η Τεχεράνη. Δείτε εδώ το εξοργισμένο πλήθος.
Χάρτης της εξέγερσης







.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.