θ

Translate

30 Δεκεμβρίου 2017

Πέφτει η Κυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό και τις αντεθνικές θέσεις ΣΥΡΙΖΑίων: Βλέπει Π.Καμμένο ο Α.Τσίπρας και συγκαλεί υπουργικό Συμβούλιο

Διαλυτικά σημάδια εμφανίζει η Κυβέρνηση μετά και τις απίστευτες αντεθνικές θέσεις ΣΥΡΙΖΑίων Βουλευτών και την άρνηση δια στόματος Ν.Μπακογιάννη να μην υπερψηφιστεί από τη ΝΔ το όνομα της ΠΓΔΜ αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝ.ΕΛ. σημειώνοντας πως υπάρχει θέμα δεδηλωμένης. Η κόντρα Π.Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε από κάθε όριο και να μην αποκλείουμε ραγδαίες εξελίξεις εντός της Κυβέρνησης
με αφορμή το Σκοπιανό υπό προϋποθέσεις βέβαια. Hδη έχουν εμφανιστεί σημάδια εκλογών την άνοιξη, παροχολογία κτλ…

Γι αυτό και ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Π.Καμμένο αμέσως μετά τις γιορτές και θα συγκαλέσει υπουργικό Συμβούλιο ώστε να πέσουν οι τόνοι.
Εντωμεταξύ λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί καθώς η γυναίκα του Σκοπιανού Πρέσβη ποζάρει μαζί με φίλες μπροστά από τον «αλυτρωτικό» χάρτη…

Οι προϋποθέσεις του ΟΧΙ από πλευράς ΑΝΕΛ είναι: Φυσικά το όνομα το οποίο όπως όλα δείχνουν θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία», το έργο του στο Υπουργείο Άμυνας και κυρίως να δρομολογηθούν κάποια «μίνι» εξοπλιστικά και φυσικά να έχει αίσιο τέλος μια πιθανή απόκτηση F-15. Ειδικά το τελευταίο θεωρείται κομβικό σημείο. Αν στους επόμενους μήνες ξεκαθαρίσει το τοπίο τότε πάμε σε εκλογές με τον Υπουργό Άμυνας να είναι αυτός που φέρνει τα F-15 στο οπλοστάσιο της ΠΑ.
Συνεπώς, με την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό και το ζήτημα της ονομασίας να έχει χτυπήσει «κόκκινο» αναζητούνται «βαλβίδες εκτόνωσης» ώστε να μειωθούν οι τριβές στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο.


Το Σκοπιανό θα είναι στις προτερεαιότητες της κυβέρνησης από τις πρώτες κιόλας ημέρες του 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της ονομασίας θα τεθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει και την σύγκλιση Υπουργικού Συμβουλίου.
Ηδη εννέα Βορειοελλαδίτες βουλευτές (του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ) και ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αποκαλύπτουν τι στάση θα κρατήσουν όταν έρθει η ώρα της συμφωνίας
Π. Σγουρίδης: Μ. Μπόλαρης:  Γ. Ουρσουζίδης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Γ. Ντζιμάνης, Ι. Αντωνιάδης, Γ. Γεωργαντάς, Γ. Κασαπίδης, Ν. Παρασκευόπουλος, Σ. Αναστασιάδης.
Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑϊων στον  Π.Καμμένο
Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουν στον υπουργό Άμυνας πως έχει ψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τόσο το Φεβρουάριο όσο και τον Οκτώβριο του 2015 και σε αυτές υπήρχε σαφής αναφορά στην επίλυση στη βάση μιας κοινής, σύνθετης ονομασίας ως προς όλους.
Υπογραμμίζουν, επίσης, με νόημα πως τα δημοψηφίσματα είναι ευθύνη του πρωθυπουργού κι όχι των υπουργών του.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αν ο κ. Καμμένος επιμείνει στο «βιολί» του, να υπάρξει και μια ευθεία αποδοκιμασία της στάσης του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αρνήθηκαν να δεχθούν τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα.
Ο κ. Καμμένος στον χθεσινό απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Αμυνας είπε ξανά ότι δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία».
«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενεργεία απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Δηλώσεις Π.Καμμένου
.
Μπακογιάννη: Εμείς δεν θα καλύψουμε την ανευθυνότητά τους
Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας νωρίτερα στον Real FM κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η ΝΔ να επιλέξει να ψηφίσει ή όχι ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα φέρει η κυβέρνηση για το όνομα της ΠΓΔΜ, με το οποίο θα διαφωνεί ο Πάνος Καμμένος.
«Θα ψηφίσετε αυτή την πρόταση ή θα προτιμήσετε να ρίξετε την κυβέρνηση;», ήταν η ερώτηση.
«Η Νέα Δημοκρατία τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει με την ψήφο της. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Η κυβέρνηση, από την ώρα που δεν έχει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να φύγει», απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Καμμένος: Ημέρες εορτών και σου λείπουν τα δώρα της Siemens- Μπακογιάννη: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
Σε πολύ υψηλούς τόνους με εκατέρωθεν προσωπικές προσβολές εξελίσσεται η αντιπαράθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ και ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τα όσα είπε η «γαλάζια» βουλευτής για το Σκοπιανό πως «τον κ. Καμμενο, τον θεωρούμε στα όρια του γραφικού με τα σκάνδαλα του, με τις στολές του και όλο αυτό το καραγκιοζλίκι. Τώρα όμως τα πράγματα είναι σοβαρά».
Έτσι λοιπόν ο Πάνος Καμμένος επιφύλασσε «χοντρή» απάντηση με προσωπικές αιχμές στην κα Μπακογιάννη.
Καμμένος: Ημέρες εορτών καταλαβαίνουμε ότι της κ. Μπακογιάννη της λείπουν τα πληρωμένα δείπνα του κ. Χριστοφοράκου
«Ημέρες εορτών καταλαβαίνουμε ότι της κ. Μπακογιάννη της λείπουν τα δώρα της Siemens, τα πληρωμένα δείπνα του κ. Χριστοφοράκου, ενώ μετά την αποπομπή της από τον αδελφό της νοσταλγεί τις εποχές που μετρούσε ο λόγος της και δεν μπορεί πλέον να την παρηγορήσει ούτε ο κουμπάρος της που ετοιμάζεται να απολογηθεί για το μισό ποινικό κώδικα» αναφέρει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σε απάντησή του στην Ντ. Μπακογιάννη.
«Της εύχομαι με το ξεχασμένο και αδήλωτο εκατομμύριο στο Λονδίνο να απαλύνει τον πόνο της. Όσον αφορά το όνομα των Σκοπίων ας αφήσει να το χειριστούν οι πολιτικοί προϊστάμενοί της κ.κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης» καταλήγει ο κ. Καμμένος.
Μπακογιάννη: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
Συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το ζήτημα της ονομασία της ΠΓΔΜ, τόνιζαν πως «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» προσθέτοντας πως «αν αυτό δεν είναι κατανοητό ο κ. Καμμένος να ανοίξει το λεξικό του Μπαμπινιώτη…».
Μάρδας για Σκοπιανό: Το κρατίδιο θα μπορούσε να ονομαστεί «Δακία»
«Απαράδεκτο ιστορικά να χρησιμοποιείται ο όρος «Μακεδονία»» δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας.
«Η χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια ιστορικά είναι απαράδεκτη και αυτό αποδεικνύεται με πάρα πολλούς τρόπους. Πρέπει στο θέμα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που να διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή», τόνισε σήμερα ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.
«Το θέμα πρέπει να κλείσει» είπε ο πρώην υπουργός και μάλιστα πρότεινε να χρησιμοποιείται ο όρος «Δακία», ο οποίος βρίσκεται στους χάρτες. «Αν δείτε παλαιούς χάρτες σε παλαιότερα μουσεία θα βρείτε τον όρο στην περιοχή» εξήγησε.
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα «λάθη της κυβέρνησης», ο κ. Μάρδας είπε πως «δεν υπάρχει επιστήμονας ή πολιτικός που να μην κάνει λάθη» και επικεντρώθηκε στο θετικό ισοζύγιο, στο σύνολο δηλαδή των πράξεων, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Σαφώς και υπάρχουν λάθη αλλά το σύνολο της πολιτικής έχει αποδώσει καθαρό συν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δημήτρης Καμμένος: Βάζω την ελληνικότητα της Μακεδονίας πάνω από τη συγκυβέρνηση
Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον Realfm 97,8.
«Οι ΑΝΕΛ έχουμε κάποιες βασικές αρχές στη στάση μας και αυτό πολλάκις έχει φανεί στα 2,5 χρόνια της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ… Η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία σε κάποιον προσδιορισμό αυτού του κατασκευασμένου κρατιδίου. Αυτή τη γραμμή θα κρατήσουμε. Είναι μία κόκκινη γραμμή και μία άλλη κόκκινη γραμμή είναι ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
«Με μεγάλη έμφαση πρέπει να σημειώσω ότι δεν θα δεχθούμε εθνική ταυτότητα μακεδονική και όλα τα παράγωγα της, ούτε τη γλώσσα μακεδονική, ούτε την εθνότητα. Είναι σύνθετο το ζήτημα».
Ερωτηθείς στο τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ εάν η ψήφος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική απάντησε μεταξύ άλλων «προβληματίζομαι, έχω την απορία εάν όλοι οι Μακεδόνες ή Ηπειρώτες βουλευτές θα δεχθούν να ψηφίσουν παράγωγο με τον όρο Μακεδονία στην ονομασία. Εάν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι Μακεδόνες ή μη ψηφίσουν με σύνθετο όνομα και όλοι οι υπόλοιποι ψηφίσουν ‘όχι’ και μένουμε εμείς οι δύο, νομίζω ΄τότε θα πρέπει να σκεφτούμε και εμείς τη στάση μας, αλλά νομίζω δεν είναι εύκολο να κάνουμε πίσω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της Βουλή και σημείωσε:
«Προσωπικά δεν θα ζήσω άλλο αυτό το θέατρο του παραλόγου. Δεν θα μου είναι εύκολο να το ψηφίσω… Εννοείται, πως βάζω την ελληνικότητα της Μακεδονίας πάνω και από τη συγκυβέρνηση. Είναι εθνικό το ζήτημα».
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι με τη χρήση του όρου «Μακεδονία»
Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι με τη χρήση του όρου Μακεδονία» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας.
«Εδώ και 25 χρόνια λέμε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δηλαδή το παράγωγο και τον προσδιορισμό του όρου «Μακεδονία», το χρησιμοποιούμε από τότε. Εξάλλου, 120 χώρες μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρίσει το κράτος με τον όρο «Μακεδονία». Νομίζω είναι υποκριτικό κάποιοι να θεωρούν ότι θα δημιουργήσουμε ολόκληρο ζήτημα και θα σηκώσουμε τις σημαίες της επανάστασης χωρίς να δούμε τη διαπραγμάτευση και τη θετική συγκυρία που δημιουργείται τώρα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας.
«Σαφώς και δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Είναι κάτι που είναι πλέον δεδομένο, είναι δεδομένο για τις 120 χώρες, έχουν αναγνωρίσει η Ρωσία και η Αμερική, οι μεγαλύτερες χώρες έχουν αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων με την ονομασία Μακεδονία, ξεκάθαρα, όχι ως παράγωγο ή προσδιορισμό και εμείς καθόμαστε τώρα και συζητάμε ποια θα είναι η ονομασία κτλ» συμπλήρωσε.
«Το δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα το βρίσκω πολύ ακραίο, πάρα πολύ ακραίο… Δεν είναι εύκολο να θέτεις τέτοια ζητήματα σε δημοψήφισμα. Το αν θα πρέπει όμως, να γίνει μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα συνεκτιμηθεί από τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση και θα πράξουν ανάλογα» τόνισε ο βουλευτής.
Ακούστε το απόσπασμα:
.
 Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα η ονομασία της ΠΓΔΜ
«Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα η ονομασία της ΠΔΓΜ» δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.
Αναφορικά με την στάση των ΑΝΕΛ που αντιτίθενται στη χρήση του όρου «Μακεδονία» ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι «θα ήταν ευκταίο να υπάρχει κοινή γραμμή, αλλά αυτά τα ζητήματα διχάζουν οριζοντίως τις πολιτικές δυνάμεις».
«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας γιατί άκουγα χθες την κ. Μπακογιάννη και το κόλπο με το οποίο ο κ. Σαμαράς έριξε τον πατέρα της το ’92, προτείνει να γίνει τώρα πάλι με το Μακεδονικό με μια άλλη κυβέρνηση. Αυτό είναι και πολιτικός αμοραλισμός, αλλά και παίζουμε με τα εθνικά θέματα για εσωτερικό πολιτικό όφελος» συμπλήρωσε.
.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.