θ

Translate

29 Δεκεμβρίου 2017

Νέα καινοφανής θεωρία από το Βατικανό: «Οι εξωγήινοι μπορεί να υπάρχουν αλλά σίγουρα δεν τους επισκέφθηκε ο Χριστός»!

Καινοφανείς θεωρίες περί … αποκλειστικής προτίμησης του Ιησού Χριστού στην ανθρωπότητα και επιλεκτική απόρριψη των … εξωγήινων (!), διατυπώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο από το Βατικανό λίγες ημέρες αφότου ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος απέρριψε την θεϊκή φύση του.

Έτσι μετά την κακοδοξία που ειπώθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο ότι ο Ιησούς δεν είναι Πνεύμα αλλά άνθρωπος, μια νέα το λιγότερο ανόητη αν όχι αιρετική άποψη εκφράστηκε από τον διευθυντή του Αστεροσκοπείου του Βατικανό στη Ρώμη, πατήρ Χοσέ Φούνες, ο οποίος δήλωσε ότι «Μπορεί να υπάρχει νοήμονα ζωή στο Σύμπαν αλλά ο Χριστός δεν τους επισκέφθηκε και ήρθε μόνο στον πλανήτη Γη«!
Τους άφησε «σύξυλους» λοιπόν τους εξωγήινους!
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που κατά τους καθολικούς η Γη αποτελούσε το (ακίνητο) κέντρο του Σύμπαντος για την Καθολική Εκκλησία για πολλούς αιώνες και φυσικά μόνο η Γη είχε το λάβει το θεϊκό δώρο της ζωής που διαθέτει νοημοσύνη.
Το αξίωμα αυτό αποτέλεσε την πλατφόρμα για να κατηγορηθούν και να κυνηγηθούν ουκ ολίγοι με κορυφαίο όνομα αυτής της λίστας βέβαια τον Γαλιλαίο ο οποίος όμως την … γλύτωσε διότι αρνήθηκε τις ανακαλύψεις του αντίθετα με τον μεγαλοφυή Τζιορντάνο Μπρούνο που είχε την χειρότερη τύχη να τον κάψει ζωντανό η Ιερά Εξέταση.
Όπως φαίνεται έστω και καθυστερημένα το Βατικανό αποφάσισε να απλώσει το χέρι όχι μόνο στην επιστήμη αλλά στην κοινή λογική. Ο πατήρ Χοσέ Φούνες, διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού στη Ρώμη, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρχει νοήμων ζωή και σε άλλους πλανήτες.
Η παρέμβαση του Φούνες έγινε με αφορμή την ανακάλυψη πριν από λίγες εβδομάδες ενός πλανήτη που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Γης και υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να διέθετε στο παρελθόν ή να εξακολουθεί να διαθέτει κάποιες μορφές ζωής.
Ο Φούνες όμως έσπευσε να «καθησυχάσει» τους πιστούς ότι η Γη εξακολουθεί να είναι η μοναδική αγαπημένη του Θεού αφού μόνο στον πλανήτη μας έχει κάνει την εμφάνιση του ο Χριστός.
«Είναι πιθανό ότι υπήρξε ζωή και μάλιστα κάποιας μορφής νοήμων ζωή σε άλλους πλανήτες. Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον νοήμονα εξωγήινο. Η ανακάλυψη ζωής με νοημοσύνη δεν σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και ένας ακόμη Ιησούς. Η ενσάρκωση του υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στο Σύμπαν» δήλωσε ο Φούνες ο οποίος προφανώς έχει άριστη γνώστη των τεκταινομένων στο σύμπαν…
Και πως το ξέρει αυτό ο εκπρόσωπος του Βατικανού; Ρώτησε τον ίδιο τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό; Και του απάντησε ο Θεάνθρωπος ότι έχει ιδιαίτερη προτίμηση μόνο στο «Ηotel Earth»; Για όλα τα άλλα δημιουργήματά του δεν ενδιαφέρεται ο Πανάγαθος και έστειλε τον Υιό του μόνο σε εμάς;
Καταρχάς με αυτή την σκέψη ύποπτα καθιερώνουν τον Χριστό ως έναν απλό άνθρωπο και όχι ως Θεάνθρωπο, καθώς ο Θεος είναι Πανταχού Παρών και πάει Παντού.
Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η Καθολική Εκκλησία έχει αναλάβει εδώ και πολλούς αιώνες κοσμικό ρόλο και ανακατεύεται αντίθετα με την Ελληνορθόδοξη εκεί που δεν πρέπει: Στα άδυτα της Επιστήμης.
Ο λόγος; Ακριβώς διότι πρόκειται για περισσότερο για έναν κοσμικό/φιλανθρωπικό οργανισμό, που διαθέτει δικό του κράτος, δική του τράπεζα, δικές του μυστικές υπηρεσίες και μέχρι και δικό του Αστεροσκοπείο, διότι θέλει να έχει άποψη επί παντός επιστητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.