θ

Translate

29 Νοεμβρίου 2017

Τουρκία: «Νιώθω σαν Εβραία στη Ναζιστική Γερμανία»

Έντονη κριτική στις  αντιδημοκρατικές πρακτικές και τις πιέσεις του καθεστώτος Ερντογάν άσκησε η γνωστή Τουρκάλα δημοσιογράφος-συγγραφέας Περιχάν Μαγδέν,  η οποία παραλλήλισε  την τρέχουσα περίοδο στην Τουρκία, με  τη ναζιστική Γερμανία. «Αναρωτιέμαι αν υπήρχαν μερικοί Εβραίοι στη Ναζιστική Γερμανία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατάφερναν
να επιβιώσουν μέχρι το τέλος του πολέμου. Πρέπει να είχαν ζήσει κρυμμένοι. Σήμερα αισθάνομαι  όπως να ζούσαν οι Εβραίοι στην ίδια ναζιστική Γερμανία», δήλωσε ο Μαγδέν σε συνέντευξή της στο ηλεκτροντικό portal Ahval
«Στη ζωή μου, δεν θυμάμαι άλλη  περίοδο  και αισθάνθηκα τόσο πολύ αδύναμη και απεγνωσμένη. Κατά την διάρκεια της φυλάκισής μου, μου κρατούσαν στρυμωγμένο τον χέρι μου πίσω από την   πλάτη μου. Η ωμοπλάτη μου έσπασε σε λίγα σημεία, και κάθε φορά που θεραπευόμουν ξέφευγα.  Τώρα πια είμαι ένα άτομο με άγχος», δήλωσε απεγνωσμένη.
Η φίμωση του Τύπου
Αναφερόμενη στην κατάσταση του Τύπου στην Τουρκία, είπε πως οι δημοσιογράφοι στα κύρια ΜΜΕ της χώρας γράφουν ως διπλωμάτες του κυβερνόντος κόμματος ΑΡΚ.« Γράφουν  τα άρθρα σαν να είναι μαθητευόμενοι του Μεβλούτ Τσαβούσογλου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Ακόμη και τα βασικά μέσα ενημέρωσης είναι τόσο εκφοβισμένα, μπορούν μονάχα να γράψουν λίγα χρήσιμα άρθρα. Δεν ασκούν την παραμικρή κριτική.. Είναι ακόμα τόσο φοβισμένοι να το κάνουν αυτό. Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό», πρόσθεσε.
 
Η «φιλοδυτική» Εργκένεκον
Η  Μαγδέν αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Εργκένεκον (μυστική, κοσμική και υπερεθνικιστική οργάνωση στην Τουρκία, μέρος του βαθέως κράτους) με το κυβερνών Κόμμα ΑΚΡ, σημειώνοντας πως το γεγονός ότι  η συγκεκριμένη οργάνωση έχει μια μικρή ομάδα μέσα στο κόμμα είναι
«Η Εργκένεκον δεν είναι μια μονολιθική δύναμη. Μέσα σε αυτή μπορεί να υπάρχουν στοιχεία του ΝΑΤΟ. Ίσως περισσότεροι φιλοδυτικοί που ικανοποιούνται με ένα  δυτικό τύπο δημοκρατίας. ]Το βάρος των διαφορετικών  στοιχείων στην Εργκένεγκον αυξήθηκε επίσης. Αλλά ως αποτέλεσμα, το όνειρο της οργάνωσης εφαρμόζεται σήμερα. Όλα τα όνειρα της Εργκένεγκον πραγματοποιούνται. Κάποιος πρέπει να είναι τυφλός να μην το βλέπει αυτό», επεσήμανε.  
Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαγδέν τάχθηκε με την αρθρογραφία της υπέρ της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας από τους Οθωμανούς, της επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος και των μη στρατιωτικών παρεμβάσεων. Υποστήριξε επίσης το δικαίωμα σε  αντίρρηση συνείδησης στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Τουρκία.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.