θ

Translate

31 Αυγούστου 2017

Με Παππά και με Θανάση, η Ελλάδα... δεν θα χάσει!

Με εξαίρεση τη "μαύρη τρύπα" του δεύτερου δεκαλέπτου, η "επίσημη αγαπημένη" με καλύτερους παίκτες τον γκαρντ του Παναθηναϊκού και τον Αντετοκούνμπο νίκησε τελικά εύκολα τους Ισλανδούς με και μπήκε με το δεξί στο Ευρωμπάσκετ!
Η τελική διαφορά των 29 πόντων (61-90) δεν αντικατοπτρίζει πόσο δυσκολεύτηκε επί ένα ημίχρονο η Εθνική απέναντι στην Ισλανδία και
ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η συμπαθής Ισλανδία το πάλεψε, αλλά με 2/22 τρίποντα δεν μας νικάς! Αποκάλυψη ο Θανάσης ((9π., 4ρ. και 2 ασίστ), ο Νίκος Παππάς έκανε ρεκόρ καριέρας με την Ελλάδα (20π.), ενώ και ο Πρίντεζης βοήθησε πολύ στην επίθεση. Η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε, αλλά στο δεύτερο “πάτησε το γκάζι” και πήρε την πρώτη της νίκη και τώρα έχει μπροστά της το ματς με τη Γαλλία (2/9, 16:30).
Όργια Παππά και +16!
Μετά το νευρικό πρώτο 5λεπτο (4 λάθη η Εθνική), παρά το up tempo και από τις δύο ομάδες, οι παίκτες του Μίσσα βρήκαν ρυθμό. Οι παγίδες των Ισλανδών στο low post έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην επιθετική λειτουργία της Εθνικής, όμως η είσοδος του Παππά άλλαξε άρδην την εικόνα μας (8-19 στο 9`), με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού στο τέλος του δεκαλέπτου να γράφει το 10-26. Το αξιοσημείωτο; Οι Ισλανδοί είχαν μόλις 3 ριμπάουντ!
Δεν γίνονται αυτά...
Ένα από τα χειρότερα 10λεπτα στην ιστορία της Εθνικής, ήταν το δεύτερο στο Ελσίνκι... Με μόλις ένα καλάθι εντός πεδιάς, 1/6 βολές κι επιμέρους σκορ 1-21!Κακές επιλογές στην επίθεση, χαλαρότητα στην άμυνα και εφησυχασμός, καθώς η άμυνα της Ισλανδίας ήταν πολύ βελτιωμένη με το κοντό σχήμα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην επιθετική λειτουργία μας. Ο Πέντερσεν είχε ρίξει στο γήπεδο τέσσερις γκαρντ και ένα "4" ύψους 2,02μ., με την Ελλάδα να έχει ξεκάθαρο πρόβλημα απέναντι στο small ball των Ισλανδών. Αποτέλεσμα; Το 10-28 του 11` να γίνει 33-35 στο τέλος, με τον Σλούκα με καλάθι να διαμορφώνει το 33-37... Τα ριμπάουντ ήταν 25-10 υπέρ της Εθνικής, αλλά τα λάθη 13-8! Τα λάθη και η αστοχία στις βολές (4/10) έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην ανατροπή των Ισλανδών.
Πού `σαι Θανάση!
Εξαιρετικό ξεκίνημα και σερί 9-0 από την Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο (46-33), με τις δυο ομάδες να κάνουν διαγωνισμό... λαθών (16 εμείς και 12 οι αντίπαλοι) και τους Ισλανδούς να είναι άποντοι! Η είσοδος του Θανάση μας έδωσε ενέργεια (πρώτα κάρφωσε στον αιφνιδιασμό και μετά έκανε ένα τρομερό κάρφωμα σε προσπάθεια για κάρφωμα!), ο Σλούκας με τρίποντο έκανε το 36-51 και το ματς φάνηκε να μπαίνει σε καλή τροχιά. Ο Αντετοκούνμπο ήταν το "κλειδί" στη θέση "3", σε άμυνα κι επίθεση με την ενέργεια και την κινητικότητά του, ενώ η άμυνα της Εθνικής ήταν πολύ βελτιωμένη με το σχήμα των τριών γκαρντ (Καλάθης, Σλούκας, Αντετοκούνμπο) και τον Παπανικολάου στο "4". Το σερί ήταν 14-2, χωρίς να παίζει κάτι σπουδαίο η Εθνική. Το δεκάλεπτο έληξε 45-61, με τον Καλάθη στο τέλος να αστοχεί σε μακρινό σουτ.
Το καθαρίσαμε
Στα 8` πριν το τέλος, η Ελλάδα με ένα μικρό σερί χάρη σε Θανάση και Παππά πήγε τη διαφορά στο +21 (46-67). Η Εθνική είχε να δεχτεί καλάθι από το 1'31'' της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ισλανδοί σκόραραν μόνο με βολές. Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ διαδικαστική, καθώς η ομάδα μας ήταν σοβαρή και η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους, παίζοντας πιο απελευθερωμένα και τους ψηλούς μας να κάνουν πάρτι στη ρακέτα. Το ταμπλό στο τέλος έγραψε λοιπόν 61-90.
Τα δεκάλεπτα: 10-26, 33-37, 45-61, 61-90 
Ισλανδία (Πέντερσεν): Χέρμανσον 7, Στέιναρσον, Ακοχ 5, Μπάιρινγκσον 7 (4κλ.), Στέφανσον 7, Φρίντρικσον, Βίλιαλμσον 7, Γκούναρσον, Ερμολίνσκι 3 (5ασ.), Πάουλσον 21, Χλίνασον 2, Μπιόρνσον. Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 9, Μπουρούσης 7 (8ρ., 4ασ.), Σλούκας 5, Παππάς 20 (3κλ.), Παπαγιάννης, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου10 (3κλ.), Μάντζαρης 8, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 9.
sportdog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.