θ

Translate

29 Ιουνίου 2017

Στο σκαμνί ο Σημίτης για την υπόθεση C4I; – Εισαγγελική έρευνα για χρηματισμό του πρώην πρωθυπουργού

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν βάση καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρίας, το οποίο άφηνε να εννοηθεί ότι υπήρξε χρηματισμός ακόμα και πρώην πρωθυπουργού στην Ελλάδα για την σύμβαση για το C4I.
Αφορμή για την έρευνα και το σχηματισμό σχετικής δικογραφίας αποτέλεσαν
σχετικά δημοσιεύματα.
Ειδικότερα, ο φάκελος αυτός άνοιξε για την ελληνική Δικαιοσύνη, κατόπιν παρέμβασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία ζήτησε να διερευνηθούν όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα.
Σύμφωνα με αυτά, η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006, κατάθεση του πρώην πρόεδρου της εταιρείας «Thales Engineering & Consulting» Μισέλ Ζοσεράν.
Η συγκεκριμένη κατάθεση έχει δοθεί στις γαλλικές εισαγγελικές αρχές ενώ η εταιρεία του Μισέλ Ζοσεράν είχε κερδίσει τη σύμβαση για τις φρεγάτες.
Στην κατάθεσή του ο κ. Ζοσεράν, φέρεται να μιλάει για πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του, για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες» αλλά και να αφήνει υπόνοιες πως ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς).
Και κατά τον πρόεδρο της ελληνικής εταιρείας που αντιπροσώπευε την Thales, η εταιρεία έχασε την αγορά αυτή επειδή δωροδόκησε χαμηλά , ενώ οι Αμερικανοί στόχευαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».
Υπενθυμίζεται ότι πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης.
pentapostagma.gr/
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.