α

==► ΠΗΓΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Ο ΠΑΠΑΣ;   ==► Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο σύγχρονος ποιητής φανφάρας. Από τη συλλογή: «Το τελευταίο μίλι». - (βίντεο που πρέπει να δείς)   ==► ΜΗΝ Μ'ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΟΥ (ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ)  ==► ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Έλληνες είναι αυτοί που μετέχουν της ημετέρας παιδείας, αυτοί που αισθάνονται Έλληνες και θέλουν να μάθουν τη γλώσσα, να ζήσουν εδώ, να κάνουν οικογένεια εδώ   ==► ΓΩΝΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ Β. ΣΟΦΙΑΣ Γωνία Μεσογείων και Β. Σοφίας – Η βίλα που έγινε έκτρωμα [εικόνες]  ==► Μαρία Πολυδούρη 1902 – 1930  ==► ‘‘Οι τρίλλιες που σβήνουν’’ (1928) της Μαρίας Πολυδούρη.  ==► Κωνσταντίνος Καβάφης 1863 – 1933  ==► Κ. Καβάφης:«Σα μια σειρά κεράκια αναμένα»…  ==► Κωνσταντίνος Καβάφης "Ας φρόντιζαν" (1930).  ==► Ναζισμός και αποκρυφισμός   ==► Νταχάου.   ==► «Είναι δύσκολο να το εξηγήσω πως επέζησα από το Νταχάου»...ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ....ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.....ΑΓΝΩΣΤΕ ΗΡΩΑ....!!!  ==► Αλφρεντ Χίτσκοκ  ==► Ο Χίτσκοκ και οι ξανθιές  ==► Γιάννης Καλατζής 1943 – 2017  ==► ΠΕΣ ΠΩΣ Μ'ΑΝΤΑΜΩΣΕΣ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ)   ==► ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΦΛΩΡΙΔΗ απ΄τον Χασαπόπουλο για τα Τέμπη (Βιντεο)  ==► Η Γενική Γραμματεία Μεταφορών είχε προειδοποιήσει τον μακελάρη Καραμανλή από το 2021 για τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο τα οποία αγνόησε στέλνοντας στον τάφο 57 ψυχές  ==► Τα χαρακτηριστικά των ελεύθερων ανθρώπων  ==► Το ταξίδι της ψυχής σε αυτή τη ζωή!  ==► Ο ιδιαίτερος ρόλος του άστρου γνωστό ως Σείριος  ==► Μπάλτο: Ο σκύλος που αψήφησε τα πάντα και έσωσε μια ολόκληρη πόλη της Αλάσκας το 1925   ==► Το ταξίδι έχει μεγαλύτερη σημασία από τον προορισμό  ==► Κάσος, η λησμονημένη καπετάνισσα του Αιγαίου    By The best widgets

Translate

05:28:26 AM

01/05/2025

30.6.17

Ο Δ.Ο.Λ και η 4η Αυγούστου....ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η....ΜΠΟΧΑ.....!!!!

Στο «Ελεύθερον Βήμα» της 6ης Αυγούστου η αναφορά στο πραξικόπημα γίνεται μόνο με μια φωτογραφία, αλλά και έναν υπέρτιτλο. Τίποτε άλλο στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. Ήταν κι αυτή κάποιας μορφής αποδοκιμασία Το 1936 ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη αποτελούσε τον κύριο εκφραστή
της Βενιζελικής παράταξης. Οι δύο εφημερίδες του, το πρωινό «Ελεύθερον Βήμα» και τα απογευματινά «Αθηναϊκά Νέα» δεν είχαν εξαιρετικά μεγάλες κυκλοφορίες, αλλά είχαν κύρος και δυνατότητα παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Κι οι δύο εφημερίδες, όπως φυσικά και όλη η χώρα αιφνιδιάστηκαν από την επιβολή δικτατορίας τη συγκεκριμένη στιγμή.
Το άρθρο των "Αθηναϊκών Νέων" με τίτλο "Φήμαι" αναφέροταν στις πληροφορίες για επιβολή δικτατορίας. Δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου 1936!
Το άρθρο των «Αθηναϊκών Νέων» με τίτλο «Φήμαι» αναφέροταν στις πληροφορίες για επιβολή δικτατορίας. Δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου 1936!
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 4 Αυγούστου τα «Αθηναϊκά Νέα» δημοσιεύουν άρθρο στη πρώτη σελίδα τους για το πολιτικό μέλλον της χώρας στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«… Η πολιτική κατάστασις της χώρας χωρίς να είναι επιθυμητή, δεν εκφράζει όμως και καμμίαν μεγάλην ανωμαλίαν η οποία θα εδικαιολογούσε την έκρηξιν μιας ανωμαλίας μεγαλυτέρας από αυτήν…»
Αντίθετα την ίδια μέρα το «Ελεύθερον Βήμα» ασχολείται με την απεργία που έχουν κηρύξει τα εργατικά σωματεία. Αφορμή ήταν η κυβερνητική απόφαση οι διαφορές εργοδοτών – εργαζομένων να περνούν πρώτα από διαιτησία. Το γεγονός αυτό, αντιγραφή του ιταλικού φασιστικού μοντέλου, περιόριζε το δικαίωμα της απεργίας. Η εφημερίδα δεν το θεωρεί, για τις δεδομένες συνθήκες κακό και υπενθυμίζει ότι η ίδια κυβέρνηση θέσπισε το κατώτατο ημερομίσθιο που ήταν πάγιο αίτημα των εργαζομένων.
Η τελευταία σελίδα των "Αθηναϊκών Νέων" στις 5 Αυγούστου φιλοξένησε το ρεπορτάζ για την πολιτική μεταβολή στη χώρα.
Η τελευταία σελίδα των «Αθηναϊκών Νέων» στις 5 Αυγούστου φιλοξένησε το ρεπορτάζ για την πολιτική μεταβολή στη χώρα.
Στις 5 Αυγούστου δεν εκδόθηκε το «Ελεύθερον Βήμα», αλλά μόνο τα «Αθηναϊκά Νέα» στα οποία απουσιάζει το κυρίως άρθρο, αλλά φιλοξενούνται οι δηλώσεις συμπαράστασης στο νέο καθεστώς των αρχηγών των μεγάλων μονάδων. Πιτσίκας (Α’ Σώμα Στρατού), Σερμακέζης (Β’ Σώμα), Πολίτης (Γ’ Σώμα), Παπανικολάου (8η Μεραρχία Ηπείρου) εκφράζουν την ευαρέσκειά τους για την πολιτική αλλαγή που συντελέσθη.
Σε μάλλον άτυχο χρόνο ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής του συγκροτήματος Δημήτρης Λαμπράκης δικαιολόγησε την παρουσία των εφημερίδων του στη διάρκεια της δικτατορίας ως υποχρεωτική. Μόνο που το γνωστοποίησε σε κύριο άρθρο του όταν οι Γερμανοί είχαν μπει ήδη στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1941.
 https://prwtiselida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς. Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.