θ

Translate

31 Μαΐου 2017

Τα «μαζεύει» ο Γαβρόγλου για τους δικαστές που τιμώρησαν τρεις καταληψίες στο Ρέθυμνο...ΤΗΣ ΚΥΡΑΤΣΩΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.....

Ενώ αρχικά έκρινε υπερβολική την απόφασή τους, με νέα ανακοίνωσή του αφαιρεί την αναφορά 
Το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε χθες αρχική ανακοίνωσή του με την οποία επέκρινε τη δικαστική απόφαση κατά μαθητών στο Ρέθυμνο, εξαιτίας της συμμετοχής τους στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, το θέμα αφορά τρεις μαθητές

του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου και οι οποίοι τιμωρήθηκαν από το δικαστήριο με ποινή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας ο κάθε ένας, ύστερα από την πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου να προσφύγει στον εισαγγελέα.
Η πρώτη ανακοίνωση ανέφερε ότι «το υπουργείο Παιδείας θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του διευθυντή του σχολείου, που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου. Υπερβολική κρίνεται και η απόφαση των δικαστικών αρχών, που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στιγματίζοντας 14χρονα παιδιά εφ’ όρου ζωής επειδή συμμετείχαν σε μια κατάληψη».
Και συνέχιζε λέγοντας ότι «ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου προτίθεται να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να επανεξετάσει τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταδίκες».
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε πέρυσι την κατάργηση του «μαθητικού ιδιωνύμου» που είχε θεσπιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Δεκέμβριο του 1999 και είχε αποκτήσει ισχύ νόμου με τον νόμο 2811 του 2000. Με τη διάταξη αυτή είχε καταργηθεί η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις. Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των διευθυντών σχολείων, των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές».
Από τη δεύτερη ανακοίνωση, είχαν αφαιρεθεί η αναφορά περί «υπερβολικής απόφασης των δικαστικών αρχών» καθώς και όλη η παράγραφος περί αιτήματος προς τον κ. Κοντονή να επανεξετάσει τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, και περί κατάργησης του «μαθητικού ιδιωνύμου».
Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:
«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου.
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων νομοθέτησε πέρσι την κατάργηση του «μαθητικού ιδιώνυμου» που είχε θεσπιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Δεκέμβριο του 1999 και είχε αποκτήσει ισχύ νόμου με τον νόμο 2811 του 2000. Με τη διάταξη αυτή είχε καταργηθεί η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις.
Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές.»

protothema.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.