θ

Translate

30 Μαΐου 2017

Υπόθεση παγωτό: Ποια τα καλά και τα κακά του λαχταριστού καλοκαιρινού επιδορπίου

Όλοι αγαπούν το παγωτό. Ακόμα και εκείνοι που δεν το προτιμούν ιδιαίτερα, λαχταρούν μια δροσερή μπαλίτσα τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.
Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως το παγωτό είναι παχυντικό και πως έχει μόνο αρνητικά, ωστόσο, όπως όλες οι τροφές έχει και τα θετικά του.
Τα πλεονεκτήματα:

Γεμάτο βιταμίνες
Οσο και να μην το πιστεύετε το παγωτό έχει βιταμίνες. Συγκεκριμένα, έχει βιταμίνες A, B6, B12, C, D, E και K. Η βιταμίνη K είναι ένα θρεπτικό συστατικό, που αραιώνει το αίμα και προλαμβάνει την πήξη του. Εκτός από βιταμίνες το παγωτό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, νιασίνη, θειαμίνη και ριβοφλαβίνη!Αυτές οι θρεπτικές ουσίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βελτιώνουν τις λειτουργίες των οργάνων και των νεύρων.
Προσφέρει ενέργεια
Είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες που απαιτούνται για να συνθέσουν την ενέργεια. Εφ’ όσον τρώτε με μέτρο, δεν θα πάρετε βάρος.
Πλούσιο σε μέταλλα
Το επιδόρπιο αυτό είναι γεμάτο από ασβέστιο και φώσφορο. Το ασβέστιο διατηρεί γερά τα οστά και τα δόντια. Ενισχύει, επίσης, ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα και τις λειτουργίες των νεφρών. Ωστόσο, το σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο και χωρίς την παρουσία του φωσφόρου.
Ποια τα αρνητικά
Περιέχει κορεσμένα λιπαρά
Το μεγαλύτερο σύνολο του του γάλακτος στο παγωτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Το λίπος, βέβαια, από το παγωτό δεν είναι όλο τόσο άσχημο. Παρέχει ενέργεια, προστατεύει τα όργανα από το άγχος και διεγείρει την παραγωγή σημαντικών ενζύμων. Το κορεσμένο, ωστόσο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές ασθένειες και αύξηση του σωματικού βάρους .
Χοληστερόλη
Η κατανάλωση πάρα πολύ παγωτού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο χοληστερόλης. Μισό φλιτζάνι παγωτό βανίλια περιέχει 25 mg. χοληστερόλης. Εάν έχετε υψηλά επίπεδα στο αίμα, τρώτε παγωτό με μέτρο .
Υψηλής περιεκτικότητα σε ζάχαρη
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι διαβητικοί δεν μπορούν να φάνε παγωτό , περιέχει άφθονες ποσότητες ζάχαρης σε κάθε μερίδα. Η τακτική κατανάλωση παγωτού τακτικά, οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, καρδιαγγειακές Μια μερίδα παγωτού βανίλια περιέχει 40 θερμίδες από τη ζάχαρη που είναι το 40 % της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης ζάχαρης για τους άνδρες και τις γυναίκες .
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.