θ

Translate

31 Μαΐου 2017

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση: Άτακτη υποχώρηση για το χρέος

ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑΣ 2 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...;;;
Βήματα υποχώρησης μελετά η κυβέρνηση προκειμένου στο Εuropgroup της 15ης Ιουνίου ή το αργότερο στις 22 του ίδιου μήνα στη Σύνοδο Κορυφής να
βρεθεί μία λύση σε ότι αφορά το θέμα του χρέους.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας χθες στους ξένους ανταποκριτές επανέλαβε ότι

η κυβέρνηση προκειται να υποχωρήσει προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το θέμα αυτό αλλιώς η ευρωζώνη θα πληρώσει ξανά το κόστος μιας νέας αναβολής ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε πει ότι αναζητείται η καλύτερη λύση για το χρέος αλλά όχι η τέλεια.
Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο βιάζεται να κλείσει το θέμα καθώς δεν θέλει η συζήτηση να μετατεθεί για μετά τις γερμανικές εκλογές και αυτό γιατί η λύση αυτή εγκυμονεί κινδύνους όπως για παράδειγμα την αποτυχία και του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Έτσι τις επόμενες ημέρες τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός οικονομικών αναμένεται να εντείνουν τις επαφές και τις επικοινωνίες με ξένους αξιωματούχους.
Αύριο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρεθεί στην Φρανκφούρτη όπου εκεί θα προσπαθήσει να πείσει τα στελέχη της ΕΚΤ ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για την ποσοτική χαλάρωση.
Το σενάριο αυτό δεν έχει πολλές πιθανότητες καθώς ο Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε μόλις χθες ότι θέλει μία καθαρή λύση για να εντάξει την Ελλάδα στο QE.
Παράλληλα ο πρωθτυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Άνγκελα Μέρκελ, με τον Εμανουέλ Μακρόν αλλά και με αξιωματούχους της Κομισιόν προκειμένου να τους επισημάνει ότι πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια καθαρή λύση ή αλλιως το ΔΝΤ δεν θα πρέπει να μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Τέλος σε ότι αφορά την όψιμη τοποθέτηση της ΝΔ για το θέμα του χρέους κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης την συγκεκριμένη στιγμή αισθάνεται ότι παίζει εκ του ασφαλούς - αφού υπάρχει εμπλοκή στο θέμα του χρέους- και για μία κόμη φορά εμφανίζεται ως τσάμπα μάγκας.

ksipnistere.
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.